prilika za nova zapošljavanja / Novo ruho zagorskog turizma: Kinezi u Krapinske toplice ulažu 30 milijuna eura

Za razliku od morskog, kontinetalni turizam cijele godine privlači turiste. Uz turiste, u Zagorje je privukao i strane investitore. Prvi put u Hrvatskoj će s 30 milijuna eura graditi Kinezi

28.6.2017.
19:05
VOYO logo

Krapinske toplice strašno su zainteresirali kineske investitore, koji u njih planiraju uložiti čak 30 milijuna eura.

A četiri zvjezdice u srcu Zagorja dobit će novo ruho. Investicija od dva milijuna eura u lokalni hotel prilika je za nova zapošljavanja, ali i zadržavanje starih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim već sedam godina u hotelu, radim kao spremačica sobarica, na pospremanju soba. Sad kod renoviranja hotela zaposleno je još osoba. Ima nas", kaže Višnja Kozjak. 

Bogata gastro ponuda hotelu je donijela brojne nagrade. Uz dobru hranu, na novih 350 kvadratnih metara gostima se nudi wellnes i spa oaza. Vjetar u leđa je više od pet pol tisuća noćenja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni i kontinentalni turizam privlači goste cijele godine.

"Širimo se, očekujemo ponovno visoku popunjenost. Imamo 50% stranih gostiju. I to nam je najveći motiv za dalje. Strani gosti otkrivaju hrvatsko Zagorje i u tomu vidimo veliki potencijal", Ivan Petrović, direktor hotela Villa Magdalena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar turizma poručuje - na kontinentu se moraju puno više truditi za privući turiste.

"Hrvatska je prepoznata ne samo po turističkim proizvodima kao takvim, nego je prepoznata i za investitore. Ove godine, što javnih što privatnih sredstava, uložit će se 800 milijuna, sljedeće godine isto toliko", tvrdi ministar turizma Gari Cappelli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorce vesele nova velika ulaganja i to po prvi put kineska više od 30 milijuna eura.Kineski ulagači najprije su htjeli rekonstruirati Hotel Toplice, a onda su se odlučili na potpuno rušenje i izgradnju novoga. Goste će primati do sredine rujna, a onda do kraja godine se očekuju prvi radovi.

Novi hotel će biti s četiri zvjezdice, a broj kreveta će se najvjerojatnije udvostručiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje već primjeri gdje su kineski ulagači neki vlasnici kompanija, međutim po prvi puta u Krapinskim Toplicama razvijaju projekt", Ernest Svažić, načelnik općine Krapinske Toplice.

U Zagorje ne žele samo Kinezi, nego i Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom slučaju govorimo o greenfield investiciji, oni su kupili zemljište i razvijaju hotel i razvijaju novi projekt. Novi hotel", dodaje Svažić.

I to s 90 soba i četiri zvjezdice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo