novi podaci / Novo izvješće HEP-a: Bez struje je još uvijek 5.800 korisnika, na ovim područjima je najkritičnije

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Zahvaljujući naporima radnika HEP ODS-a do 23. srpnja do 11 sati, većem broju korisnika na pogođenim područjima vraćena je redovna opskrba, dok je bez električne energije ostalo još oko 5800 korisnika, najviše na području Novske, Lipika i Pakraca, Županje , Slavonskog Broda, Kutine te na širem području Vinkovaca

23.7.2023.
13:31
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Velika šeta nastala je na elektroenergetskim objektima i mreži, prema procjenama troška nužne sanacije, kako bi korisnici što prije dobili električnu energiju, iznosi oko 21 milijun eura, potvrdio je HEP.

"Trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći", kažu iz HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode izrazito jako olujno nevrijeme koje je u srijedu, 19. srpnja i petak, 21. srpnja u poslijepodnevnim satima zahvatilo velik dio kontinentalne Hrvatske uzrokovalo je velik broj prekida u opskrbi električnom energijom na širem području Karlovca, Zagreba, Siska, Varaždina, Zaboka, Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Požege, Novske, Slavonskog Broda, Osijeka i Vinkovaca.

Image
HEP OTKRIO PODATKE /

Zbog nevremena 12.300 korisnika u mraku: 'Trošak nužne sanacije je 21 milijun eura'

Image
HEP OTKRIO PODATKE /

Zbog nevremena 12.300 korisnika u mraku: 'Trošak nužne sanacije je 21 milijun eura'

Kako kažu odmah po smirivanju oluje, sve raspoložive ekipe montera HEP-Operatora distribucijskog sustava izašle su na teren te su započele s otklanjanjem kvarova, prije svega na vlastitom distribucijskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pri tome je otežavajuća okolnost bila činjenica kako je olujno nevrijeme od petka, 21. srpnja, u značajnoj mjeri poništilo gotovo završenu sanaciju kvarova uzrokovanih olujom od 19. srpnja, a što je posebno bilo vidljivo na širem području Vinkovaca", kazali su.

"Zahvaljujući naporima radnika HEP ODS-a, do danas, 23. srpnja, do 11.00 sati, većem broju korisnika na pogođenim područjima vraćena je redovna opskrba, dok je bez električne energije ostalo još oko 5.800 korisnika, najviše na području Novske, Lipika i Pakraca (540 korisnika), Županje (950 korisnika), Slavonskog Broda (1.050 korisnika), Kutine (1.100), te na širem području Vinkovaca, gdje je bez napajanje još oko 2.500 korisnika. Za usporedbu, 22. srpnja, u 14 sati bez električne energije na pogođenim područjima bilo je oko 12.300 korisnika", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu i da je ukupno sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano više od 500 radnika HEP ODS-a. Njima su se danas, temeljem zaključaka sastanka s predsjednikom Vlade RH na kojem je bio prisutan i predsjednik Uprave HEP-a, počele pridruživati i dodatne ekipe iz distribucijskih područja na kojima su uspješno otklonjeni kvarovi te ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Osijek, Zabok, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Split)

"HEP ODS će pogođenim županijama na raspolaganje staviti agregate za proizvodnju električne energije", zaključuju iz HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Očajni Slavonci danima bez pomoći. Dekanić: 'Reagiralo se najbrže i na vrhunski način. Struja? HEP kaže za dva dana'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo