SVI NASTUPI BESPLATNI / Novo izdanje festivala sasvim drugačije glazbe

Image

Drugo izdanje međunarodnog festivala Izlog suvremenog zvuka održat će se od 7. do 10. svibnja u prostorima Studentskog centra, Velika i Polukružna dvorana Teatra &TD, MM centar, dvorište te kafić i atrij &TD-a.

3.5.2014.
11:17
VOYO logo

Nakon uspješnog prvog Izloga održanog u travnju 2013., ovogodišnje će festivalsko izdanje tijekom četiri dana predstaviti više od 80 sudionika (glazbenika i skladatelja) iz sedam zemalja, koji će svoj rad predstaviti kroz 30 programa, uključujući koncerte, razgovore s autorima, audiovizualne projekte, predavanje i zvučne instalacije.

Ovaj festival Muzičkog salona u čijem je fokusu suvremeni zvuk promiče i predstavlja glazbena istraživanja, razvoj tehnologije i kreiranje novih DIY instrumenata i softwarea, otvoren je mladima i otvara prostor za eksperimente, a glazbenike i skladatelje ne dijeli na akademski obrazovane i one koji su obrazovani izvaninstitucionalno, već upravo među njima potiče neophodan dijalog, međusobnu suradnju, te razmjenu znanja i ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival otvara nastup glasovitog britanskog pijanista Johna Tilburyja, koji se nakon točno 30 godina vraća u Studentski centar u Zagrebu.

Nizozemski glazbenici Fedor Teunisse, Pepe Garcia i Frank Wienk, članovi vrhunskog udaraljkaškog ansambla Slagwerk den Haag kojima se pridružuje Gideon Kiers izvest će recentno djelo Hilaryja JefferyjaTime Spell 2 za 3 udaraljkaša i živu elektroniku, kao i Fingerprints IV, V i VI skladatelja Arnolda Marinissena, a sva djela na programu skladana su upravo za Slagwerk den Haag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta u Zagreb dolazi i austrijski ansambl Low Frequency Orchestra, a iz susjedne Srbije video umjetnik Incredible Bob, skladateljica i sound artistSvetlana Maraš, kao i video umjetnik Incredible Bob i eksperimentalni gitarist WoO koji će predstaviti svoj novi expanded cinema projekt Peoplemeter.

U čast nedavno preminulog gitarista Dragana Pajića-Paje, osnivača kultne eksperimentalne skupine Cul-de-Sac, prve festivalske večeri nastupa čak 15 domaćih glazbenika i multimedijalnih umjetnika. Među njima je i Preparirani projekt koji predvodi Damir Prica, njegov partner iz Cul-de-Saca i nekadašnji saksofonist Haustora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i multimedijalni performans Damira Bartola Indoša te koncert studenata muzikologije, a više o svemu možete doznati na izlog.sczg.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo