NOVINARI PROČEŠLJALI IMOVINSKE KARTICE POLITIČARA, IMA IH PRLJAVO BOGATIH: / Apsolutni šampion (HDZ) ima 12 stanova, Audi A8, Rolex...

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell
24.5.2019.
15:39
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Posljednja prijava imovine pokazala je koji trenutačni političari imaju najviše

Popunjavanje imovinskih kartica mrsko je domaćim političarima. U njima moraju navesti sve što posjeduju oni i članovi njihove uže obitelji. Još su svježe slike imovinskih kartica Ive Sanadera i Nadana Vidoševića, koje su bile prepune privatnih vila, raskošnih imanja, luksuznih jahti, skupocjenih slika i basnoslovno vrijednih satova.

Danas u vrhu hrvatske politike nije aktivan nitko u rangu HDZ-ovog Stjepana Fiolića ili "kralja mandarina" Stipe Gabrića Jambe, no hrvatska politika i dalje ima svoje bogataše čije su imovinske kartice nakrcane nekretninama, novcem, dionicama i skupim automobilima, piše Slobodna Dalmacija. Stoga, evo popisa najbogatijih hrvatskih političara i njihove imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci na vrhu

Apsolutni šampion je HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević, inače liječnik, koji je prije ulaska u politiku bio jedan od suvlasnika tvornice vatrogasnih aparata Pastor. U imovinskoj kartici je prijavio imovinu u vrijednosti 18,9 milijuna kuna. Uz plaću od 17.560 kuna, mjesečno prima i 20.000 kuna prihoda od imovine. On i njegova supruga vlasnici su ukupno 12 stanova u Zagrebu, jednog apartmana u Ičićima, 12 garaža i jednog poslovnog prostora. Vozi Audi A8, ima Rolex od 35.000 kuna, a na zidu jednog od njegovih stanova visi i slika Ede Murtića vrijedna 150.000 kuna. Činjenica jest da je Domagoj Ivan Milošević svu tu imovinu stekao prije ulaska u politiku, 2011. godine.

Ne stoji loše ni Vodičanka Branka Juričev Martinčev, također saborska zastupnica HDZ-a, čija ukupna vrijednost imovine prelazi 11 milijuna kuna. Ona ima solidan mjesečni prihod od imovinskih prava (13.766 kuna), plaću od 18.468 kuna, kuću u Vodicama vrijednu 2,1 milijun kuna. S mužem je suvlasnica dvaju poslovnih prostora, građevinskog zemljišta od 7000 metara kvadratnih vrijednosti tri milijuna kuna. Tu su još voćnjak, šuma i građevinsko zemljišta vrijedno pola milijuna kuna. U dionicama Ine i T-Mobilea skupila je 160.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAVIT ĆE SE IMOVINSKE KARTICE SVIH SUDACA I DRŽAVNIH ODVJETNIKA: /

Ministar Bošnjaković traži njihovu objavu zbog loše percepcije pravosuđa

Image
OBJAVIT ĆE SE IMOVINSKE KARTICE SVIH SUDACA I DRŽAVNIH ODVJETNIKA: /

Ministar Bošnjaković traži njihovu objavu zbog loše percepcije pravosuđa

Lovro Kuščević, najbogatiji ministar u sadašnjoj vladi, prijavio je kuću s okućnicom u Nerežišćima na Braču vrijednu šest milijuna kuna. Još jedna kuća vrijedna je 200.000 kuna. Kuščević ima i šumu vrijednu 150.000 kuna, građevinsko zemljište u vlasništvu supruge vrijedno 900.000 kuna i još jedno od 400 tisuća kuna, vinograd i nekoliko apartmana od kojih njegova obitelj uprihodi 120.000 kuna. Ministri Tolušić i Marić nisu mu "ni do koljena" unatoč velebnim kućama od 330 kvadrata iz kojih je u imovinskim karticama uspio nestati 121 kvadrat "roštilja" i "vikendica“ u Živogošću.

I oporbenjaci imaju

Među najbogatijim hrvatskim političarima je i primoštenski načelnik Stipe Petrina, koji je vlasnik ili suvlasnik dvije kuće i građevinskog zemljišta u Primoštenu i kuće u Zagrebu ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna. U svojoj imovinskoj kartici je naveo i poslovni prostor, poljoprivredno zemljište i druge nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednu imovinu ima i zastupnica Glasa i bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Ima stan u Zagrebu od 140 kvadratnih metara procijenjene vrijednosti 1,3 milijuna kuna i kuću od 60 kvadrata u Buzetu vrijednu 450.000 kuna. Njezin suprug vlasnik je kuće od 300 kvadrata, također u Buzetu, vrijedne dva milijuna kuna. Bračni par posjeduje i umjetničke slike vrijedne 400.000 kuna, a imaju i ušteđenih 70.000 eura i 13.200 švicarskih franaka. Njezin suprug, Amerikanac litavskog podrijetla, ima 900.000 naslijeđenih dolara.

Supruge 'bildaju' imovinu

Nekretninama se može pohvaliti i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Suvlasnik je kuće u Splitu od 270 kvadratnih metara procijenjene vrijednosti 1,5 milijun kuna, koju je naslijedio. Njegova supruga vlasnica je kuće sa okućnicom u Splitu od 185 kvadrata procijenjene na tri milijuna kuna koju je također naslijedila. Ona je suvlasnica i šume, vinograda i stana, dok on ima i udio u PBZ novčanom fondu od 40.544 kune, ulje na dasci vrijedno 80.000 kuna, te motocikl Piaggio NRG i automobil Hyundai LX.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši SDP-ov ministar Mirando Mrsić također ne spada u siromahe, no njegovo bogatstvo se uglavnom temelji na zaradi njegove supruge Dijane Šucbah. Ona, naime, ima ušteđevinu od 950 tisuća eura, a bila je i vlasnica farmaceutske tvrtke koju je prodala korporaciji Shire.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo