FINA ga raspisala / Novinari nekoliko mjeseci ranije pogodili koja će tvrtka dobiti državni prostor na javnom natječaju

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Uvjeti natječaja bili su vrlo precizni - da se tvrtka mora baviti računalnim programiranjem te da je lani imala prihode veće od tri milijuna kuna

21.9.2022.
8:32
Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Fina je u svibnju raspisala javni natječaj za zakup državnog poslovnog prostora u Vukovaru, a novinari Indexa tada su prognozirali da bi ga mogla dobiti tvrtka Glooko, a četiri mjeseca kasnije to se i ostvarilo.

Uvjeti su bili iznimno precizni. Prostor na adresi Olajnica 19, gdje se inače nalaze i uredi Fine, mogla je dobiti jedino tvrtka koja se bavi računalnim programiranjem i koja je uz to u prethodnoj godini ostvarila prihod veći od tri milijuna kuna. Nakon objave prvog članka Fina je poništila sumnjivi natječaj, pa opet raspisala. Više puta nisu htjeli odgovoriti na novinarski upit tko je dobio prostor. Podatak o tome tko je na javnom natječaju dobio ured državne Financijske agencije tek su poslali nakon prijave Povjereniku za informiranje te su potvrdili da se zaista radi o tvrtki Glooko d.o.o. za informatiku iz Vukovara koji je u ponudi iskazao cijenu od 5 eura mjesečno (bez PDV-a) po m2 u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fina je 8. kolovoza 2022. obavijest o prihvaćanju njegove ponude, no obavijest joj se vratila kao neuručena tako da ugovor o zakupu (još) nije sklopljen, navode dalje u svom odgovoru iz Fine.

Image
NAKON ZAGREBA I DUBROVNIKA /

Pula će dobiti javni zahod za milijun kuna: Nitko se nije javljao na natječaje pa je Grad morao posegnuti u džep

Image
NAKON ZAGREBA I DUBROVNIKA /

Pula će dobiti javni zahod za milijun kuna: Nitko se nije javljao na natječaje pa je Grad morao posegnuti u džep

Pet eura po kvadratnom metru ujedno je bila i početna cijena zakupa na natječaju. Prostor je velik 253.55 kvadratnih metara. Nalazi se pored kolodvora i gradske tržnice, u centru grada. Index je ranije prognozirao da bi prostor mogla dobiti tvrtka Glooko, a programerske tvrtke u Vukovaru mogu se pobrojati na prste ruke. Do tada je u tom prostoru bila mlada programerska tvrtka "Kod programiranje", ali ona se odjavila i prestaje s radom jer su je kupili stranci - tvrtka Glooko koja je prema podacima Fine u 2021. godini imaka prihode od 3.103.810 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fina je u prvom natječaju inzistirala da prostor dobije programerska tvrtka, i to ona koja ima prihode veće od 3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo