JANDROKOVIĆ UHVAĆEN KAKO DAJE UPUTE ŠEFU UDRUGE DOBAVLJAČA: / 'Molim da se podrži ova priča Vlade...'

Image

Novinar Antolić navodi kako su Pucar i kolega, kad su shvatili da je novinar čuo razgovor s Jandrokovićem, jednom od djelatnika rekli da mu poruči da 'ništa nije čuo'.

23.2.2018.
20:37
VOYO logo

Reporter RTL-a ulovio je razgovor predsjednika Uprave Podravke i šefa udruge dobavljača Marina Pucara kako preko telefona dobiva upute predsjednika Sabora, HDZ-ova Gordana Jandrokovića.

Image
POTRAGA ZA NOVIM POVJERENIKOM, JEDAN ČLAN VLADE PRIZNAJE: /

'Pokleknemo li pod pritiscima mogli bismo imati novi skandal'

Image
POTRAGA ZA NOVIM POVJERENIKOM, JEDAN ČLAN VLADE PRIZNAJE: /

'Pokleknemo li pod pritiscima mogli bismo imati novi skandal'

U Agrokoru trenutno traje kriza, otkako je Ante Ramljak dao ostavku, traje potraga za novim povjerenikom i čovjekom koji će dovesti nagodbu do kraja. U misiju traganja za tom osobom danas su se uključili i dobavljači. Tijekom sastanaka u zagrebačkom sjedištu Podravke RTL-ov reporter Josip Antolić načuo je zanimljiv razgovor. Stigavši u sjedište Podravke on i snimatelj snimili su početak sastanka, a zatim su, kao i ostali predstavnici medija, zamoljeni da pričekaju da sastanak završi i održi se pressica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričali su na razglas

'I snimatelj i ja smo zajedno s ostalim kolegama otišli u prostoriju gdje su nas smjestili i čekali. U jednom trenu, izišao sam iz te prostorije i otišao u jednu drugu, kada je kraj mene prošao jedan gospodin razgovarajući na mobitel i rekao 'Evo idem po njega'. Nisam se posebno osvrnuo, ušao sam u tu prostoriju, da bi nekoliko trenutaka kasnije u tu sobu ušlo dvoje ljudi. Razgovarali su s nekim na telefon i stavili ga na razglas, spikerfon. Nakon sekundu ili dvije shvatio sam da zapravo razgovaraju s bliskim suradnikom premijera, HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem. S njim je razgovarao predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Udruge dobavljača Agrokora Marin Pucar. Jandroković mu je u razgovoru poručio 'Molim vas da uputimo pozitivnu poruku, da se podrži ova priča Vlade... Ubrzo su shvatili da nisu sami, pa su Jandrokovića skinuli s razglasa', ispričao je Antolić.

Image

14.12.2017., Zagreb - Agrokorovi dobavljaci, koji su dosad bili okupljeni u koordinaciju, odrzali su skupstinu na kojoj su osnovali Udrugu dobavljaca Agrokora. Za predsjednika je izabran Marin Pucar, sef Podravke. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Pucar ponovio poruke Vlade

Predsjednik Uprave Podravke na konferenciji je nekoliko puta ponovio ono što mu je sugerirano: 'Ono što bi htjeli poslati poruku svima da destabilizacija ovog procesa je ujedno i destabilizacija hrvatskog gospodarstva! Nitko nije htio destabilizirati taj proces i ponavljam svi oni koji u ovom trenu pokušavaju to raditi, ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolić navodi i kako su Pucar i kolega, kad su shvatili da je novinar čuo razgovor s Jandrokovićem, jednom od djelatnika rekli da mu poruči da 'ništa nije čuo'.

'Kad je sastanak završio, a i press konferencija - upitao sam predsjednika Uprave Podravke je li uobičajeno da mu se iz redova vladajuće većine kao predstavniku dobavljača sugerira što da govori dobavljačima, a što medijima', kazao je reporeter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gospodin Jandroković je kao predsjednik Sabora već je do sada dao podršku cijelom ovom procesu i u tom cijelom njegovom nastupu vidim samo pozitivne stvari i ja bih volio da svi ostali sudionici na političkoj sceni daju podršku kompletnom hrvatskom gospodarstvu', izjavio je Pucar.

Jandroković priznao razgovor

RTL je kontaktirao Jandrokovića koji je bio iznenađen činjenicom da se zna za njegov razgovor s predsjednikom Uprave Podravke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas smo se čuli razgovarali, on je rekao kakve su pozicije dobavljača, ja sam rekao kakva je situacija oko plana s povjerenikom, s onim što bismo željeli – da nagodba što prije dođe kraju. Ništa mu novo nisam rekao, mislim da nema ništa sporno oko razgovora, jedino ne znam kako je sve to skupa došlo u javnost, medije, ali ja mogu potvrditi da se čujem sa svim dionicima, čuo sam se danas, ne samo s njim nego i nekim drugima. Čut ću se i sutra i dok proces traje', dodao je Jandroković.

Kaže kako radi zajedno s premijerom te da je Vlada uključena u sve aktivnosti oko Agrokora, kao i Sabor te parlamentarna većina. 'Ne znam kako bismo došli do rješenja da ne razgovaramo', rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo