ŠIRI SE ISTRAGA U AGROKORU: / Istražiteljima na raspolaganju cijeli prvi kat tornja, DORH traži lažirane bilance

Image
8.7.2017.
9:06
VOYO logo

Istražiteljima je sada na raspolaganju cijeli prvi kat u sjedištu Agrokora kako bi mogli doći do poslovne dokumentacije i drugih podataka koji će im pokazati je li bilo nezakonitosti i nepravilnosti zbog kojih je koncern doveden u ovakvo stanje.

Neslužbene su to informacije Jutarnjeg lista koji piše i da je izvanredna uprava Agrokora istražiteljima osigurala bazu u kojoj imaju pristup svim relevantnim podacima za danonoćni rad. Na prvom se katu Agrokorovog tornja nalazi i sva odgovarajuća tehnička podrška koju istražitelji mogu koristiti. Doznaje se da oni veći dio posla obavljaju ipak u svojim prostorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bivši predsjednik Sabora Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog sumnje da su Agrokorovi financijski izvještaji lažirani. Istraga je sada na to usmjerena, a osim policije i zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva , istražuju to i neovisni istražitelji te međunarodna revizorska kuća PricewaterhouseCoopers. Oni bi svoj dio posla mogli završiti već početkom rujna.

Ako istražitelji dođu do zaključaka da je u cijelom slučaju bilo podmićivanja ili je postojalo zločinačko udruživanje s ciljem počinjenja kaznenih djela, tada bi sve preuzeo USKOK, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo