POHVALE I KRITIČARA / Novi uspjeh hrvatskog filma: 'S one strane' oduševio na slavnom Berlinaleu

Radnja prati medicinsku sestru iz Zagreba koju iz svakodnevice trgne ponovno pojavljivanje bivšeg supruga, osuđenog zbog ratnih zločina u BiH

15.2.2016.
14:08
VOYO logo

Na 66. izdanju slavnog festivala u Berlinu, u sklopu programa Panorama, premijerno je prikazan igrani film hrvatskoga redatelja Zrinka Ogreste "S one strane".

Scenarij su napisali Mate Matišić i redatelj, a glavne uloge tumače Ksenija Marinković i  Lazar Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu se pojavljuju i Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić te mnogi drugi.

Radnja prati medicinsku sestru iz Zagreba koju iz svakodnevice trgne ponovno pojavljivanje bivšeg supruga, osuđenog zbog ratnih zločina u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je film ispratila pljeskom, a i kritike su mahom pozitivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam što ste nam dopustili da svoj film predstavimo na ovom velikom i važnom festivalu. Ovo je moj sedmi film, ali prvi koji sam radio u koprodukciji s dvije zemlje; Hrvatskom i Srbijom. Svi vjerojatno znate da su te dvije zemlje ratovale, a moj se film bavi problemom s kojim se susreću obje strane. 'S one strane' zida, ulice ili uma. Ovo je film koji se gleda srcem i tako ga treba doživjeti. Da samo racionaliziramo, umjetnost ne bi postojala", istaknuo je Ogresta nakon projekcije.

"S one strane" u redovnu kino distribuciju dolazi 10. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo