DOZNAJEMO, NOVI SKANDAL U HOO-u: / Rastrošni Mateša diže tri milijuna eura kredita za pokrivanje dugova Sportske televizije!

Image

Hrvatski olimpijski odbor uzet će novi kredit kako bi pokrio dugovanja Sportske televizije.

8.5.2017.
10:16
VOYO logo

Riječ je, zapravo, o zatvaranju četiri kredita koje je HOO TV uzela od Privredne banke Zagreb od 2011. do 2013. godine, a koje kao jamac i 100 postotni vlasnik Sportske televizija vraća Hrvatski olimpijski odbor. Krajem 2015. te su obaveze iznosile oko 33.500.000 kuna.

Image
IMA LI KRAJA TOJ 'CRNOJ RUPI': /

HOO preuzima dugove Sportske televizije!

Image
IMA LI KRAJA TOJ 'CRNOJ RUPI': /

HOO preuzima dugove Sportske televizije!

Image
Image

Financijski gubici SPTV-a već godinama opterećuju HOO. Prema izvješću za 2015. godinu oni su iznosili 67 milijuna kuna, uz tekuće obaveze od 48 milijuna kuna. SPTV, odnosno tvrtka HOO TV d.o.o. našla se u ožujku i na "listi srama" Porezne uprave zbog neisplaćivanja plaća svojim zaposlenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Porezne uprave, plaće za 11 zaposlenih na Sportskoj televiziji nisu isplaćene u srpnju, kolovozu, rujnu, listopadu i studenome prošle godine, a zaposlenici tvrde da im poslodavac ukupno duguje čak 13 plaća.

Image
Image

Zlatko Mateša je, inače, prije desetak dana u prostorijama Erste Banke sudjelovao na promotivnom panelu Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca čiji je spomenuta banka sponzor, a HOO pokrovitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Iako svi osim predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića još uvijek šute, u nacionalnim sportskim savezima vlada veliko nezadovoljstvo zbog toga što se milijuni kuna godišnje troše na dotacije SPTV-u i plaćanje kreditnih rata, dok ni najbolji hrvatski sportaši nemaju potrebne uvjete za trening. Posljednji takav slučaj je onaj srebrnog veslačkog olimpijca i najboljeg sportaša Hrvatske u izboru Sportskih novosti, Damira Martina.

Martinov trener tražio je kombi i prikolicu s nosačem čamca, no to nije mogao dobiti. Zbog cijelog niza sličnih slučajevima u savezima HOO nikad nije reagirao, a Mateša se čak proglasio nenadležnim za probleme sportskih saveza kojima je HOO krovna udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada je riječ o Sportskoj televiziji predsjednik HOO-a, eto, ne pita za troškove. Zato mnogi - pola u šali, pola u zbilji - aktualnu situaciju s HOO-om i SPTV-om nazivaju "malim Agrokorom"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo