HOĆE LI NAROD ODLUČITI? / Novi skandal na pomolu? Željko Samardžić napunio arenu u Splitu, ali Sustipan neće moći?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati', kaže Domagoj Petričević, direktor tvrtke

17.3.2023.
22:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Marko Pejnović, ravnatelj Park-šume Marjan odlučio je da Željko Samardžić neće moći nastupati u Splitu pred tamošnjom publikom na Sustipanu.

"Poštovani, vaš zahtjev je odbijen", stigao je organizatorima iz tvrtke "Ona moja" d.o.o. kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom, nakon njihova zahtjeva za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Samardžićeva koncerta na spomenutoj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu", rekao je Pejnović u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Image
nastavak pravne bitke /

Hoće li se turbofolk koncert u Puli ipak održati? 'Ne bih prejudicirao odluku suda'

Image
nastavak pravne bitke /

Hoće li se turbofolk koncert u Puli ipak održati? 'Ne bih prejudicirao odluku suda'

Dodajmo da su upravo na toj lokaciji nastupali mnogi poznati izvođači, ali takvu priliku Željko Samardžić neće dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I organizatori iz tvrtke "Ona moja" d.o.o. podsjećaju da se radio o pjevaču koji puni dvorane diljem regije. Nakon što je poslao svu potrebnu dokumentaciju, stigao mu je negativan odgovor, ali obrazloženje zašto je tome tako još uvijek, nakon četiri dana nije dobio.

"Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati", kaže Domagoj Petričević, direktor tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve je uslijedilo nakon nedavnog zabranjivanja koncerta Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u Puli od strane gradonačelnika Filipa Zoričića.

Ipak, nešto drugačiji odgovor dao je Pejnović Dalmatinskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitao sam je li Samardžić nastupao već na Sustipanu, rekli su mi da nije. I zato nisam dao suglasnost. No, držim da nije moje da donosim odluku o tome. Već u ponedjeljak obratit ću se Vijeću za kulturu Grada Splita pa neka oni odluče o tom koncertu. Nema ništa sporno, ako je volja javnosti da se koncert održi, onda će biti tako', rekao je Pejnović.

Poručuje da on nema nikakvog problema s njegovom vrstom glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo