NJIMA SE NITKO NIJE NADAO / Novi SDP-ovi partneri nekad su bili u koaliciji s HDZ-om: 'Ne želim govoriti o bivšoj ljubavi'

Kukuriku koalicija, vidjeli smo na potpisivanju sporazuma, manja je za IDS, čiji se odgovor još čeka, ali je veća za Zagorsku stranku koja je također potpisala predizborni sporazum sa SDP-om i partnerima

8.9.2015.
22:26
VOYO logo

Kukuriku koalicija, vidjeli smo na potpisivanju sporazuma, manja je za IDS, čiji se odgovor još čeka, ali je veća za Zagorsku stranku koja je također potpisala predizborni sporazum sa SDP-om i partnerima.

S nama u studiju RTL Direkta je bio predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste onako jedno malo koalicijsko iznenađenje, otkud vi u Kukuriku koaliciji? 

"Mi smo se odlučili podržati SDP i koalicijske partnere. Mislimo da ova vlada zaslužuje još jedan mandat da učini ono što nije učinila u ovom mandatu. I da se osigura bolja budućnost budućim naraštajima. Imamo dodirnih točaka u pojedinim gospodarskim odrednicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nešto su vam morali ponuditi, s čime su vas motivirali, da ne kažem kupili?

"Mi smo jedina stranka koja nije ništa tražila. Čista srca i obraza smo podržali ovu koaliciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da niste dobili niti jedno mjesto na listi, znači li to da zapravo ne možete bitno ni pridonijeti listi u 3. izbornoj jedinici? 

"Mi imamo županijske vijećnike u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Imamo 20-ak vijećnika općinskih i gradskih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste desetak godina bili u koaliciji s HDZ-om, gdje je pukla ljubav?

"Jednostavno smo odlučili da nećemo surađivati s HDZ-om. O bivšoj ljubavi ne bih više govorio, ali mogu govoriti o budućim stvarima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju s Jerneićem pogledajte u prilogu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo