NOVI PLENKOVIĆEV UDAR: / Smijenjeni svi državni tajnici iz redova Mosta i ministar Kovačić! Objavljeno tko ih je zamijenio...

Image

Na telefonskoj sjednici Vlade smijenjeni su svi državni tajnici iz redova Mosta, njih desetak, ali i potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić.

28.4.2017.
13:00
VOYO logo

Tako je gradonačelnik Senja Darko Nekić postao državni tajnik u ministarstvu uprave koje je vodio Mostov Ivan Kovačić.

Kovačić od Plenkovića zatražio razrješenje

Iz Vlade je priopćeno kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Vlade se navodi kako su Plenković i Kovačić danas razgovarali te je Kovačić pritom zatražio od Plenkovića da ga razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene političke okolnosti.

Iz Vlade ističu kako ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na telefonskoj sjednici razriješeni državni tajnici

Osim toga, Vlada je danas održala i telefonsku sjednicu na kojoj su razriješeni državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Preuzimanje dužnosti od razriješenih ministara

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istodobno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Dario Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave. Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra. Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darija Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra. Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristijana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra, priopćeno je iz Vlade.

HDZ krenuo sa skupljanjem potpisa za smjenu Petrova

HDZ-ovci su krenuli i sa skupljanjem potpisa za smjenu predsjednika Sabora Bože Petrova te preuzimanje većine u parlamentu. U HDZ-u se nadaju da će već sutra imati dovoljan broj potpisa za smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je, doznaje Novi list, da se sve provede prije nego što u Saboru dođe do glasovanja o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću.

U HDZ-u za sastavljanje većine u Saboru računaju na nezadovoljnike iz nekih stranaka koji su svjesni da ih samo podržavanje Plenkovićeve Vlade zadržava u Saboru. Jedan od takvih je Ivan Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo