NOVI OBRAT U SLUČAJU VJEROUČITELJA KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU: / Najmanje dvoje djece ipak će svjedočiti protiv njega na sudu

Image

Državno odvjetništvo našlo se u problemima nakon što su neki roditelji odbili dati dozvolu da njihova maloljetna djeca svjedoče

3.1.2018.
12:44
VOYO logo

Nakon što je jučer Telegram prvi objavio da će proces protiv zagrebačkog vjeroučitelja Krešimira Bagarića, koji je završio u istražnom zatvoru nakon što je na satu vjeronauka pozivao na nasilje i mržnju, biti ozbiljno doveden u pitanje jer roditelji učenika ne dopuštaju istražiteljima da im ispituju djecu, danas je uslijedio još jedan obrat.

Pozivao na ubojstva i širio mržnju

Kako doznaje Index.hr, najmanje dvoje djece ipak će svjedočiti protiv kontroverznog vjeroučitelja. Naime, bez njihova svjedočenja Općinsko državno odvjetništvo moglo bi se naći u problemima u sudskom postupku jer bi sud mogao odbaciti snimku kao nezakonitu, a bez roditeljske dozvole djecu se ne smije ispitivati. No, od roditelja čija su djeca bila na satu za vrijeme kojeg je Bagarić pozivao na ubojstva i širio mržnju, Index doznaje da je samo dio roditelja upitan žele li dopustiti da njihova djeca svjedoče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahniti vjeroučitelj mogao bi se izvući; roditelji ne daju da djeca svjedoče, a snimka kod nas nije dokaz

''Nas nitko nije pitao hoće li naše dijete svjedočiti, a hoće ako nas pozovu'', rekli su roditelji djeteta koje je snimilo vjeroučitelja. Neki roditelji već su odbili dati dopuštenje, dok većinu ipak nitko ništa nije pitao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: /

'Mladić je bio u pravu... Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac...'

Image
OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: /

'Mladić je bio u pravu... Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac...'

''Gotovo nikoga još nisu kontaktirali, a već se objavljuje da djeca neće svjedočiti. Čini mi se da su veze proradile i da se time pokušava djeci i roditeljima utjerati strah u kosti'', rekla je majka jednog od učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio zločine Ratka Mladića

Iskazi učenika osmog razreda pred kojima je Bagarić, navodno revoltiran Haškom presudom hercegovačkoj šestorci, slavio zločine što ih je počinio Ratko Mladić, ključni su za dokazivanje vjeroučiteljeve krivnje. Odnosno, važno je za formalnu potvrdu kaznenog djela da učenici opišu kako je vjeroučitelj javno poticao na nasilje i mržnju. Sama snimka s njegova predavanja koju je jedan od učenika poslao portalu Index, nakon čega je protiv Bagarića pokrenut postupak, ne može biti relevantan dokaz, nije zakonita i ne može se koristiti na sudu.

Podsjetimo, vjeroučitelj je radio u Osnovnoj školi Matija Gubec, a u pritvoru je završio nakon objave skandalozne snimke s predavanja tijekom kojeg je, između ostalog, govorio kako treba strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Vjeroučitelj koji bi strijeljao Mesića i Pusić završio iza rešetaka!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo