Srednja škola Ivanec / Novi moderni predmeti za gimnazijalce: kreativnost i samostalnost kroz suvremene metode učenja

Image
Foto: Thinkstock

Nastava iz novo razvijenih fakultativnih predmeta odvijat će se u malim grupama uz primjenu suvremenih metoda učenja i poučavanja usmjerenih na učenike te korištenje odgovarajućih softwarea

31.8.2016.
17:20
Thinkstock
VOYO logo

Srednja škola Ivanec dobila je odobrenje Ministarstava znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje nastave četiriju novih fakultativnih predmeta za gimnazijalce: Statistika, Eksperimentalna fizika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija, prenosi Varaždinski.hr.

Kurikulumi za navedene fakultativne predmete razvijeni su u sklopu projekta HEUREKA – spoznajom do uspjeha koji Srednja škola Ivanec kao nositelj provodi u suradnji sa Srednjom školom Mate Blažine iz Labina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svaki od navedenih predmeta kroz projekt, osim kurikuluma, razvijeni su i nastavni materijali te je nabavljena i potrebna oprema. Nastava iz novo razvijenih fakultativnih predmeta odvijat će se u malim grupama uz primjenu suvremenih metoda učenja i poučavanja usmjerenih na učenike te korištenje odgovarajućih softwarea. Kroz nastavu učenici će, osim znanja vezanih uz područje predmeta, steći vještine kao što su kritičko razmišljanje i rješavanje problema.

"Za izvođenje nastave ovim projektom educirali smo nastavnike, razvili praktične priručnike novih nastavnih sadržaja, nabavili novu opremu za kabinete, softversku podršku i druga nastavna pomagala koja će omogućiti zanimljive demonstracije i pokuse. Novi predmeti razvit će kreativnost i samostalnost učenika te će učenici usvojiti nova znanja potrebna za intelektualni razvoj, nastavak školovanja i za život. Putem interaktivnih nastavnih metoda učenici će biti aktivni sudionici procesa učenja kroz praktičan i eksperimentalan rad, koji će im omogućiti stjecanje konkretnih, praktičnih i stručnih znanja, na zanimljiv način simulirajući situacije iz stvarnog života", izjavila je ravnateljica Lidija Kozina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt u iznosu od 1.338.338,39 kuna financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa 'Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.', poziv na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo