NOVI MINISTRI OPISALI PRVI RADNI DAN I OTKRILI PRIORITETE: / Jedino Murganić primopredaju obavila pred kamerama

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Novi ministri su danas preuzeli svoje resore te najavili svoje prve poteze

22.7.2019.
17:54
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ambiciozne rekonstrukcije Vlade premijera Andreja Plenkovića, novi ministri i ministrice preuzeli su svoje resore te su uoči sastanka u Vladi dali izjave o prvom radnom danu. Međutim, osim bivše ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić i njezine nasljednice Vesne Bedeković koje su primopredaju obavile pred kamerama, drugi su poslužili priopćenjima, piše N1.

Image
MURGANIĆ PREDALA MINISTARSTVO: /

Aktivirat će 6+6, zadovoljna je mandatom; 'Radila sam zdušno, iskreno, nisam imala loše poteze'

Image
MURGANIĆ PREDALA MINISTARSTVO: /

Aktivirat će 6+6, zadovoljna je mandatom; 'Radila sam zdušno, iskreno, nisam imala loše poteze'

Korekcija imovinskog cenzusa

Bedeković je rekla da će joj prvi potez biti korekcija imovinskog cenzusa koju će raditi temeljem već postojećih pokazatelja,no nije pružila konkretan rok u kojem će to ostvariti. "Projekcije su rađene temeljem egzaktnih pokazatelja iz 2016. godine. Znamo da su nakon toga kumulativne plaće, zahvljujući mjerama Vlade porasle, u tri godine od 2013 do 2016. oko 10 posto. Jednako tako, tu je i zakon o porezu na dohodak koji je omogućio veća primanja. Sve ovo što imamo su relevantni pokazatelji na temelju kojih se vrše analize kako bismo imovinski cenzius korigirali, odnosno povećali", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnila je svoju izjavu da je odgovorna "prije svega prema predsjedniku Vlade, a onda i prema svim građanima", odgovorivši kako je odgovorna i premijeru i građanima. "Gledajte, predsjednik Vlade ima odgovornost prema svim građanima."

Ubrzavanje započetih procesa

Novi ministar državne imovine Mario Banožić rekao je kako mu je prvi dan mandata prošao "jako dobro". Obavio je razgovor s najbližim suradnicima te naglasio kako misli da će jako dobro surađivati. S bivšim ministrom Goranom Marićem razgovarao je o započetim procesima o kojima je želio čuti Marićevo mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prve poteze u mandatu naveo je ubrzavanje započetih procesa, sređivanje evidencije nekretnina i dio koji se odnosi na prodaju udjela tvrtki, što je obveza s obzirom na uvođenje eura. Komentirao je i prodaju Hrvatske: "Rekao sam vam lijepo, kada govorimo o udjelu u bilo kojoj tvrtki, prvo treba razgovarati s resornim ministrom, a onda sa mnom."

Intenzivni sastanci idućih dana

Novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kratko komentirao prvi dan: "Odradili smo primopredaju, sastanke s prvim suradnicima. Sigurno ćemo idućih dana imati vrlo intenzivne sastanke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Tolušić ljut zbog smjene?

Nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je da je potpisala sve što je ostala dužna kao državna tajnica u ministarstvu koje je preuzela, a da su nakon potpisivanja organizirali kolegij u 9:30, koji je trajao do 14:30. Primopredaju su obavili u petak, daleko od očiju javnosti i bez službenih fotografija.

Na pitanje je li Tomislav Tolušić zbog smjene ljut i zašto izbjegava medije, Vučković je rekla kako smatra da nije ljut i da to pitanje treba postaviti njemu. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Pazinu je rekao da dobro poznaje Tolušića i da nije čovjek koji razmišlja o osvetama. "To su neumjesna pitanja. Čovjek je saborski zastupnik i zasigurno ne razmišlja o osvetama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije primopredaje Pavića

Ministar Marko Pavić obavio je dvije primopredaje. "Jutros sam popio kavu s ministrom Josipom Aladrovićem, napravili smo primopredaju. Ja sam napravio primopredaju s ministricom Gabrijelom Žalac. Preuzeo sam resor regionalnog razvoja i fondova europske unije. Već danas popodne nakon sastanka u Vladi imam prve sastanke, idem u Bruxelles."

Kao prve poteze naglasio je ugovaranje iz europskih fondova, plaćanje i borbu za hrvatske interese u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo