NOVI KAOS U SDP-u: / Traži se smjena Snježane Banović nakon što je na Twitteru napisala da je Lalovac kao HDZ-ov Tomašević

Image

'Nadam se da najmanje možemo očekivati njenu ostavku, ne vjerujem da s takvim stavom bez provjere činjenica može adekvatno obnašati takvu dužnost.'

17.1.2018.
22:12
VOYO logo

Nakon što je Snježana Banović, SDP-ova predsjednica savjeta za kulturu, na Twitteru napisala da je Boris Lalovac zlostavljač žena, zatražena je njezina ostavka.

'U čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića?'

Da stvar bude gora, u svojoj je objavi Banović označila i SDP pa se objava o Lalovcu vidjela i na službenom Twitteru stranke, i to tijekom nekoliko dana dok ju netko konačno nije maknuo. Banović je napisala da u Ogulinu među 4 potpredsjednika SDP-a nema niti jedne žene, no Boris Lalovac je i dalje tu, a u svojoj ga je objavi nazvala 'dokazanim zlostavljačem žena'. 'U čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića?', upitala je Snježana Banović šefa stranke Davora Bernardića na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banović očito prilikom pisanja ove objave nije znala da je DORH odbacio sve optužbe protiv Lalovca kao neosnovane, no kasnije se na Twitteru ipak ispričala Lalovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja greška, nisam znala da je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Zato iskrena isprika g. Lalovcu', napisala je Snježana Banović kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neinformirana je i neprimjereno diskreditira potpredsjednika'

Unatoč isprikama, zatražena je njezina ostavka. Zastupnica Ana Komparić Devčić od Bernardića je zatražila da smijeni Snježanu Banović.

'Nemamo dojam da Bernardić misli nešto poduzeti, ali ne može tako važan savjet, kao što je savjet za kulturu, voditi osoba koja je toliko neinformirana i koja toliko neprimjereno diskreditira jednog od naših potpredsjednika. Ako je imala kakve dvojbe, mogla je razgovarati s nekim u stranci prije objave. Nadam se da najmanje možemo očekivati njenu ostavku, ne vjerujem da s takvim stavom bez provjere činjenica može adekvatno obnašati takvu dužnost', rekao je za Novi list SDP-ov Mirando Mrsić nakon sjednice kluba stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo