GADAN GAF HRT-A / Na tekst o preletu aviona u čast našeg legendarnog pilota stavili fotografiju srpskih MiG-ova: 'Jel' može sramotnije?'

Image
Foto: Screenshot / HRT

Uz tekst o preletu hrvatskih aviona objavljena fotografija srpskih vojnih aviona, a ovu poprilično nezgodnu situaciju na svom je Facebooku komentirao vojni analitičar Igor Tabak

24.6.2022.
12:30
Screenshot / HRT
VOYO logo

HRT-u se danas na njihovom web portalu omaknuo poprilično veliki gaf. Naime, javni servis objavio je vijest o preletu dva hrvatska MiG-a iznad Mirogoja povodom obilježavanja 30. obljetnice pogibije brigadira Antuna Radoša, a popratna fotografija koja je objavljena uz vijest izazvala je poprilično burne reakcije.

Objavili fotografiju srpskih MiG-ova

Uz tekst je, naime, objavljena fotografija srpskih vojnih aviona. Ovu poprilično nezgodnu situaciju na svom je Facebooku komentirao vojni analitičar Igor Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jel' može sramotnije? Kad javna televizije najavljuje komemoraciju hrvatskom pilotu Antunu Radošu i prelet MiG-21 HRZ-a, a kao ilustraciju stavi MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva?!? Ima li na HRT-u ikakav urednik, nadglednik, itko s trunkom mozga i trunčicom elementarnog znanja i pristojnosti?!", napisao je Tabak u objavi.

Image
Foto: Screenshot / Facebook

Fotografija je promijenjena više od tri sata nakon objave, nakon što je Tabak objavio sve na Facebooku. Inače, kada se zumira fotografija, na repovima aviona vidi se i srpska zastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brigadir Antun Radoš poginuo je u 43. godini života, 24. lipnja 1992. leteći na prvome hrvatskome MIG-u 21 u borbenoj akciji sprječavanja bombardiranja Slavonskog Broda. Posmrtno je promaknut u čin brigadira i odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, zatim Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, kao i Spomenicom Domovinskog rata, dodaju iz MORH-a.

Inače, HRT-u ovo nije prvi puta da im se dogodilo ovako nešto. Prije nekoliko dana su prilikom gostovanja kandidata za gradonačelnika Spliza u emisiji "Otvoreno", umjesto fotografije Splita u pozadini ekrana objavili fotografiju mjesta Supetar koje se nalazi na otoku Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo