Zanimljiva biografija / Tko je Marko Bogdanović, novi direktor ZET-a? Radio je u Agrokoru, okarakteriziran je 'grobarom' Đure Đakovića

Image
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Bogdanović je diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer proizvodno strojarstvo, u Zagrebu

14.12.2021.
12:35
Ivica Galovic/ PIXSELL
VOYO logo

Novi direktor zagrebačkog javnog prijevoznika ZET-a je Marko Bogdanović, kako ga je predstavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, "iskusni menadžer".

Bogdanović je diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer proizvodno strojarstvo, u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ledo i Agrokor

Njegov profesionalni put počeo je 2000. godine u Agrokoru gdje je radio kao rukovoditelj održavanja u Ledu, vodećem proizvođaču sladoleda i smrznute hrane. U Ledu je gradio karijeru preko mjesta pomoćnika direktora za proizvodnju u Hrvatskoj, izvršnog direktora za investicije i održavanje pa do direktora proizvodnje gdje je bio odgovoran za ukupnu proizvodnju i investicije Ledo d.d. u Hrvatskoj, kao i povezanih društava u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Podsjetimo, u to vrijeme Ivica Todorić je još uvijek bio glavni u Agrokoru. 

Image
Oštro o CIOS-u /

Tomašević izabrao novi kadar: Marko Bogdanović novi je direktor ZET-a, Martina Jurišić nova pročelnica ureda gradonačelnika

Image
Oštro o CIOS-u /

Tomašević izabrao novi kadar: Marko Bogdanović novi je direktor ZET-a, Martina Jurišić nova pročelnica ureda gradonačelnika

Đuro Đaković

U Đuri Đakoviću je iz Leda na mjesto člana Uprave došao u svibnju 2012. godine, a ujedno je od rujna 2014. godine do srpnja 2015.godine obavljao i funkciju glavnog izvršnog direktora Đuro Đaković Inženjeringa. U siječnju 2018.godine imenovan je na mjesto predsjednika Uprave Đuro Đaković Grupe d.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Bogdanović obnašao dužnost predsjednika Uprave, u Đakoviću se 2018. dogodila tragedija u kojoj je jedan radnik poginuo. Uprava je tada rekla kako ne znaju točno što se dogodilo jer nemaju neposrednog svjedoka koji je vidio što se točno dogodilo. Istaknuli su kako poštuju sve zakonske procedure o sigurnosti na radu.

Ostavka u Đakoviću, novo mjesto u ZET-u

Međutim, na mjesto direktora u Đakoviću je dao ostavku 2019. godine, a u obrazloženju ostavke Bogdanović je istaknuo kako se Đuro Đaković Grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema, nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala. Bogdanovića i ostatak visokih dužnosnika Đure Đakovića u medijima su svojedobno okarakterizirali "grobarima" tvrtke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je na koneferenciji za medije u utorak objavio kako je natječaj za novu upravu ZET-a završen te kako je imenovan novi direktor Marko Bogdanović. Bogdanović će stupiti na dužnost krajem siječnja, a dosadašnji član Uprave Tomić je smijenjen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo