NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI PROČELNIKA: / Zašto policija odbija reći tko je mrtvozornik koji je rekao da je obdukcija nepotrebna?

Image

Budući da je riječ o automobilu starom 20 godina, postavlja se pitanje kako to da si nije kupio noviji automobil ako je već, kako ga optužuje Kirin, ukrao 17 milijuna kuna

7.6.2019.
23:42
VOYO logo

Sve je više pitanja u vezi smrti Siniše Palma, pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice. Novi detalji koje Index doznaje o smrti 37-godišnjeg Palma pokazuju da u priči koju je javnosti plasirao virovitički gradonačelnik, HDZ-ovac Ivica Kirin, postoji cijeli niz rupa.

Image

Virovitica: Regionalni dani EU fondova u organizaciji Poslovnog dnevnika 31.01.2019., Virovitica - U organizaciji Poslovnog dnevnika odrzani su Regionalni dani EU fondova u Centru kulture. Panel diskusija. Ivica Kirin. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Samo dan poslije nego je policija našla njegovo tijelo, Palm je pokopan i nad njegovim tijelom nije izvršena obdukcija. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je Palma, na dan kad se doznalo da je mrtav, optužio da je ukrao 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna i potom ga je još optužio da je bio ovisnik o kocki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEKAD MU SE RUGALA CIJELA ZEMLJA, A DANAS BLATI TRAGIČNO PREMINULOG KOLEGU: /

Tko je Ivica Kirin, dugogodišnji bog i batina Virovitice?

Image
NEKAD MU SE RUGALA CIJELA ZEMLJA, A DANAS BLATI TRAGIČNO PREMINULOG KOLEGU: /

Tko je Ivica Kirin, dugogodišnji bog i batina Virovitice?

Kirin ga optužuje za krađu, a on vozio auto star 20 godina

Index je danas doznao da je pokojni Palm , za kojeg je policija ustanovila da je počinio samoubojstvo, vozio auto star čak 20 godina. To je Indexu potvrdila Sinišina majka Jadranka Palm. Rekla je da je njen sin naslijedio obiteljski auto nakon što je njen suprug preminuo prije 9 godina.

"Riječ je o automobilu marke Lanos koji je star 20 godina. Policija je pronašla Sinišu na tom putu koji je poprilično težak za vožnju, tako da ja nisam ni mogla proći automobilom s te strane, već smo išli s druge strane", ispričala je Palmova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija tijelo pronašla prije GSS-a iako su ih zvali u pomoć

Da je teren poprilično težak, potvrdio je Indexu i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Orahovica, Ivica Kašuba. Rekao je da je policija zvala GSS u pomoć, ali su ipak prvi našli tijelo.

"Palmov auto je pronađen na putu uz Dravu, uz samu granicu s Mađarskom. Vidjelo se da je automobil pokušao zaobići neravan teren i htio je proći sa strane, no automobil je tamo zapeo te je ondje i ostao. Njegovo je tijelo pronađeno dalje u šumi, između tog puta i Drave", rekao je Kašuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako su oni 3. lipnja 2019., u ponedjeljak, od MUP-a zaprimili poziv u 8:55 o nestanku mlađe muške osobe s područja Virovitice. Na svojim su stranicama tako napisali: "Osoba je nestala 31. svibnja 2019. oko 11 sati. Na teren izlazi 8 spašavatelja stanice Orahovica s potražnim timom i bespilotnom letjelicom. Ubrzo je pronađen automobil nestale osobe, oko 25 km od zadnjeg mjesta viđenja, a nešto iza 13 sati pripadnici PU virovitičko-podravske, PP Virovitica, pronašli su i tijelo nestale osobe."

Palmova majka je zvala Kirinovu suprugu

Budući da je riječ o automobilu starom 20 godina, postavlja se pitanje kako to da si nije kupio noviji automobil ako je već, kako ga optužuje Kirin, ukrao 17 milijuna kuna. Palmova majka Jadranka za svog sina ima samo riječi hvale i navodi kako nema nikakvih saznanja da je bio kockar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što da vam kažem, on je meni bio najbolji, s njim nikad nisam imala nikakvih problema. Bio je povučen i nikad nikoga nije komentirao. Ja sam, nakon što se u petak nije vratio s posla, zvala Sanju Kirin da pitam gdje je Siniša (Kirinova supruga Sanja zaposlena je u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo i voditeljica je Odsjeka za gospodarstvo, op.a.). Nije se javila, već mi je poslala poruku da je bio na poslu", rekla je Indexu Jadranka Palm.

Nekoliko izvora iz Virovitice Index je dobio potvrdu informacije da Palm nije bio kockar, da je bio miran i povučen te da nije izlazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcija nije napravljena

Iz Županijskog državnog odvjetništva Bjelovar odgovorili su nam da obdukcija nije naložena jer mrtvozornik nije utvrdio postojanje osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela. "PU virovitičko-podravska, PP Virovitica, o pronalasku mrtvog tijela muške osobe izvijestila je dežurnog državnog odvjetnika Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru koji je naložio policijskom istražitelju provođenje očevida, a sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku.

Image

Kako nakon provedenog očevida i pregleda od strane mrtvozornika nije utvrđeno postojanje osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela, nije naloženo provođenje obdukcije", stoji u odgovoru Sandre Knok-Čanić, glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Indexa su pitali PU virovitičko-podravsku tko je bio mrtvozornik koji je zaključio da obdukcija nije potrebna, a uz to smo ih pitali da nam odgovore istražuju li sumnjive okolnosti oko Palmove smrti.

Policija ne želi reći tko je mrtvozornik koji nije htio raditi obdukciju

"Prilikom provođenja policijskih izvida, odnosno očevidnih radnji na mjestu događaja sudjelovao i mrtvozornik, koji je sastavni dio policijskih izvida, koji su podatci tajni i kao takovi ne mogu biti dostupni javnosti. Nadalje, nakon provedenih izvida na mjestu događaja, utvrđeno je kako se radi o događaju – samoubojstvu, a o svim utvrđenim činjenicama ovog događaja policija će putem općeg posebnog izvješća, izvijestiti nadležno Županijsko državno odvjetništvom u Bjelovaru", stoji u odgovoru PU virovitičko-podravske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Hrvoje Jelavić

Na dan kad je Palm pronađen mrtav gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin objavio je da je protiv odgovorne osobe podnio kaznenu prijavu za počinjenje više kaznenih djela. Potom se doznalo da je tu prijavu podnio protiv Palma, i to za pronevjeru 17 milijuna kuna. U srijedu, 5. lipnja, Kirin je opet objavio priopćenje u kojem navodi da je još u petak, 31. svibnja, slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te da je donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe. Navodi i da je odgovorna osoba bila kockar, ali te tvrdnje nije potkrijepio nikakvim dokazima.

Od izvora iz Grada Virovitice Index doznaje da je u petak, 31. svibnja, Kirin urlao na Palma te ga izbacio iz ureda uz svađe i uvrede. Palmu se, kako doznajemo, od tog petka gubi svaki trag, a njegovo je beživotno tijelo pronađeno u ponedjeljak. Gradonačelnik Kirin za Index je preko svoje glasnogovornice poručio da s pokojnim Palmom nije bio u kontaktu od četvrtka, 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo