'Afera Kum' / Novi detalji iz života tvorca lažnih SMS-ova: 'Hvalio se vezama s moćnicima i bio iznimno nepouzdan'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Njegovi poznanici kažu da je oduvijek bio osebujan. Opisuju ga kao talentiranog sportaša, ali iznimno nepouzdanog

30.9.2018.
17:50
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Franjo Varga kojeg se sumnjiči da je izrađivao lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, prema iskazima sugrađana, vodio je život koji nije bio u skladu s njegovim financijskim mogućnostima. Kažu kako su ga često mogli vidjeti u novom automobilu dok su i on i supruga bili nezaposleni. Kažu, često se žalio na financijsku situaciju onima za koje je znao da mu mogu pomoći. 

Vargina obitelj ovih dana nije zainteresirana za komentar, a roditelji njegove supruge kratko su komentirali kako sa supružnicima duže vijeme nisu u kontaktu. I njih je začudilo nekoliko trenutaka iz njihovog života, kao na primjer kako su uspjeli dobiti kredit od 53 tisuće švicarskih franaka dok su oboje bili nezaposleni.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumještani Belišća kažu kako je Franjo imao zdravstvenih problema jer je Hitna pomoć često dolazila u njegovu kuću. I nakon nedavnog uhićenja ponovno se požalio na zdravstvene tegobe, no liječnik je kazao kako nema potrebe za hospitalizacijom.

Krivotvorio dokumente

Njegov poslovni život obiluje usponima i padovima. Varga je 2012. otvorio obrt MLF Design, no isti nije zaživio. Zatvoren je godinu dana kasnije. Njegova bivša zaručnica, piše Jutranji list, kazala je kako mu je u tom poslu pomogao Milijan Brkić. Dodala je i kako se Varga tada predstavljao kao policijski inspektor te da je za njegov brak doznala tek kasnije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lagao je o prirodi svoga posla, a tek kad sam ostala trudna s njim sam doznala da je oženjen", ispričala je te objasnila kako je Varga u braku sa suprugom  2011. godine dobio prvo dijete, dok mu je ona 2012. godine rodila drugo.

Hvalio se da ima veze. Imponiralo mu je druženje s visokopozicioniranim ljudima iz politike i policije. Spominjao je Brkića i Karamarka, kao osobe koje poznaje”, govori bivša zaručnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je kako joj je Varga kazao da će mu liječnica u MUP-ovom Domu zdravlja riješiti da joj izda doznake za bolovanje, sve ne bi li ona ostala u Zagrebu na bolovanju, a u međuvremenu bi Varga riješio premještaj.

No Varga je te doznake krivotvorio, a protiv nje je pokrenut stegovni postupak nakon čega je dobila otkaz. "Nikad nije platio ni kune alimentacije. Nakupilo se preko sto tisuća kuna duga", ispričala je Vargina zaručnica koja trenutno živi u Njemačkoj za Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talentiran, ali nepouzdan

Njegovi poznanici iz Kajak klubu Belišće kažu kako je oduvijek bio osebujan. Opisuju ga kao talentiranog i vrijednog sportaša, ali iznimno nepouzdanog.

"Znalo se dogoditi da odvesla cijelu utrku i onda se pred samim ciljem prevrne. I to nebrojeno puta i čak kada je već bio senior. Često smo imali zajedničke večere u klubu. I tako jednom, skuhali smo čobanac, a Varga se počeo gurati preko reda, odgurujući djecu ispred sebe da bi stao prvi u red. Netko mu je rekao da se smiri, da ima dosta za sve, ali on je nešto odbrusio i onda mu je čovjek koji je dijelio hranu stavio čobanac u zdjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su dečki došli do njega za stol, imali su što vidjeti. Uzeo je šnitu kruha i ubacio je u tu zdjelu punu čobanca, a kad su primijetili da uopće ne jede i upitali što se događa, on im je odgovorio: ‘Ja ne volim čobanac!’. Eto, što reći na to", kazao je za Jutarnji list jedan Belišćanin.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo