ima li kraja? / Novi detalji afere Dnevnice: pogledajte koja se imena spominju u putnim nalozima za 2016.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saucha je slučaj prijavio jer je u sklopu istrage koja se vodi protiv njega dobio ispise za isplaćene dnevnice u cijeloj 2016.

7.3.2017.
7:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Izdavanje lažnih putnih naloga u Vladi (slučaj Dnevnice), za što se tereti Tomislava Sauchu, bivšeg predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića, nastavljeno je i u 2016., odnosno i u Vladi Tihomira Oreškovića, ali i Andreja Plenkovića, piše Večernji list.

Premijer Plenković jučer je bez najave održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom te rekao kako je utvrđeno da je lažirano više putnih naloga nego što se dosad znalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

Usporedo s time, potvrdio nam je odvjetnički tim Tomislava Sauche, Saucha je jučer ujutro bio u DORH-u upravo zbog iste spoznaje, dakle da su se lažni putni nalozi pisali i nakon njegova odlaska iz Vlade, i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno saznajemo, Saucha je slučaj prijavio jer je u sklopu istrage koja se vodi protiv njega dobio ispise za isplaćene dnevnice u cijeloj 2016., te je uočio da su na navodna putovanja išle službenice koje realno nisu imale razloga putovati, a upitne su bile i destinacije na koje se putovalo.

Među 15-ak imena u putnim nalozima za 2016., osim savjetnika premijera Oreškovića – Jakše Puljiza i Davora Huića – našle su se i službenice Ana Balaban, zaposlena u Uredu premijera, te Maja Bogdan koja je u Milanovićevu mandatu postala zamjenica savjetnika premijera, a koje su, navodno, istražiteljima potvrdile da nisu nikamo službeno putovale prošle godine, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo