NOVE INFORMACIJE O BUDUĆOJ VLADI: / Osniva se jedno novo ministarstvo: Poznata su i imena budućih ministara

Image
Foto: Pixsell

Svi ministri koji ostaju bez pozicija u Vladi - Vesna Bedeković, Marko Pavić, Gari Cappelli i Dražen Bošnjaković prema pisanju medija bit će zastupnici u Saboru

15.7.2020.
20:44
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković najavio je da će nova vlada imati manje ministarstava nego prošla te da njeno potvrđivanje očekuje idući tjedan. Kazao je da su svi koji će biti članovi vlade sposobni voditi svoje resore te da će među ministrima biti i onih koji to do sada nisu bili.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje vodi Marija Vučković, na čelu regionalnog razvoja i fondova bila bi Nataša Tramisak, Ministarstvo graditeljstva i državne imovine vodio bi Darko Horvat, a Ministarstvo turizma, sporta i mladih Nikolina Brnjac, neslužbeno doznaje reporterka N1 televizije - Katarina Brečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo kulture navodno će se zvati "Ministarstvo kulture i medija", a na čelu tog ministarstva trebala bi ostati aktualna ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao ministri u novoj vladi još se spominju, neslužbeno, Ivan Malenica koji bi vodio resor pravosuđa i uprave te Mario Banožić na čelu Ministarstva obrane.

Ministri koji su dobili još jedan mandat

Davor Božinović bit će i dalje potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, a Zdravko Marić ministar financija. Novi potpredsjednik za nacionalnu sigurnost bit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz redova nacionalnih manjina, pak, kao potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava stiže SDSS-ov Boris Milošević.

Svi ministri koji ostaju bez pozicija u Vladi - Vesna Bedeković, Marko Pavić, Gari Cappelli i Dražen Bošnjaković prema pisanju medija bit će zastupnici u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo