tuđman tvrdi - kriza je iza nas / 'Nova vlada imat će ne samo jedan ili dva glasa više, nego i veći broj'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Miroslav Tuđman izjavio je kako je opcija po kojoj bi Orešković ostao na čelu vlade nerealna, a uvjeren je i kako Most nije jedinstven u podršci sadašnjem premijeru

9.6.2016.
11:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov Miroslav Tuđman rekao je novinarima u Saboru da će nova Vlada imati i više od potrebnog broja glasova. 

"Imat ćemo dobrog premijera, raspodjelu u vladi, tako da se zna tko su čije kompetencije. Nije opcija da ostane Orešković tako da ja mislim da je ovo kriza koja je u osnovi iza nas", izjavio je Tuđman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrdio i miroslav tuđman /

Novi HDZ-ov mandatar: najizgledniji nasljednik Oreškovića ministar financija Zdravko Marić!

Image
potvrdio i miroslav tuđman /

Novi HDZ-ov mandatar: najizgledniji nasljednik Oreškovića ministar financija Zdravko Marić!

Na novinarsku konstataciju da Most želi da Orešković ostane premijer, Tuđman poručuje - pitanje je kako koncipirate Most. 

"Mislim da ni oni nisu zadovoljni. Nova Vlada ne samo da će imati jedan ili dva glasa više, nego i veći broj", dodao je. Na pitanje je li HDZ uspio dogovoriti većinu, rekao je: "Vidjet ćemo". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da će Tomislav Karamarko i nakon izlaska iz Vlade imati mogućnost zaštititi svoju poziciju kroz kroz rad u Saboru i u stranci.

Njegov kolega iz stranke Damir Krstičević smatra da je "dobar prijedlog da sva trojica odu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Zdravko Marić je dobar kandidat za premijera, on ne razdvaja, on spaja, takvi nam ljudi trebaju", kaže Krstičević. 

Most je za Oreškovića

Mostov zastupnik Miro Bulj ponovio je u četvrtak kako ta stranka ostaje pri ranijem stavu da podržava premijera Tihomira Oreškovića te da su alternativa prijevremeni izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš stav naš Božo Petrov rekao jučer i to je to", odgovorio je Bulj na pitanje novinara je li točno da je i Most nezadovoljan Oreškovićem. "Vlada bez Oreškovića znači da pada vlada. Mi smo za Oreškovića ili za ono što je rekao Božo Petrov", rekao je Bulj.

HSLS-ov Dario Hrebak dobrim je potezom nazvao ponudu koju je u srijedu iznio Karamarko. "Smatramo da je lider Domoljubne koalicije napravio jedan dobar potez, konstruktivan, razuman i možemo to samo pohvaliti. Mislim da je to izuzetno dobro da se na neki način ovaj politički gordijski čvor rasplete i da se pozitivno riješi ova krizna situacija", rekao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je, međutim, da će HSLS tek sljedećeg tjedna imati sjednicu Predsjedništva, koje će odlučiti hoće li podržati preslagivanje parlamentarne većine i Vlade.

"Mi to pozdravljamo, ali morate znati da će HSLS imati sljedeći tjedan Predsjedništvo stranke i moramo slijediti zaključke Predsjedništva. Mi ćemo sigurno podržati sve ono što je dobro da se ova situacija rasplete, mislim da idemo u dobrom smjeru", kazao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije po kojima bi potpredsjednici nove vlade bili Radimir Čačić i Milorad Pupovac, a čelnik Hridi Drago Prgomet potpredsjednik Sabora, Hrebak nije htio komentirati. "U ovom trenutku nije dobro komentirati imena", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo