hrabrost se isplatila / Nova pobjeda Ene Šarac - hrabra Osječanka preboljela bolest i vratila se kući: 'Biti ili ne biti? Biti!'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Podsjetimo, Ena je krajem prošlog mjeseca završila u bolnici nakon zatajenja oba bubrega i visoke temperature, no hrabra Osječanka ponovno je pobijedila

9.2.2018.
20:24
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Osječanka Ena Šarac, koja se od malih nogu bori s teškim bolestima, u petak je konačno stigla kući nakon što je pobijedila zlokobnu bolest zatajenja bubrega.

Podsjetimo, Ena je krajem prošlog mjeseca završila u bolnici nakon zatajenja oba bubrega i visoke temperature. Njezina majka zamolila je javnost putem društvenih mreža da se moli za njezinu kćer, a sudeći po rezultatu, njezin apel je upalio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ena je u petak stigla kući i odmah je o tome obavijestila javnost. 

"Biti ili ne biti? Biti. I tak' eto mene kući kao nova. Ok, renovirana. Pusa svim mojim anđelima. Idemoooo dalje", napisala je optimistična Osječanka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča Ene Šarac zvuči poput nekog tužnog filma, ali sa sretnim završetkom. 

2002. godine dijagnosticiran joj je tumor na mozgu, a brzo je uslijedila i prva operacija. 2003. godine bila joj je potrebna nova operacija, ali ona je na nju ostavila teške posljedice. Ena je izgubila dar govora i hoda, ali neviđenom upornošću povratila je te vještine u nešto više od tri mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No 2009. ponovno joj je počeo rasti tumor smješten između sljepoočnica. Nasreću, u Belgiji je 2013. uspješno operirana. No, muke obitelji šarac tu nisu stale. Ena je brzo završila u invalidskim kolicima, a liječnici su rekli kako su joj odumrli živci u nogama i kako misle da više neće prohodati. 

Godinu dana kasnije Ena je ponovno prohodala. Te 2014. godine dobila je nagradu Ponos Hrvatske. Četiri godine kasnije, Enu je dočekala još jedna nedaća - zatajenje bubrega - iz koje je ponovno izvukla veliku pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo