borba protiv krijumčara / Nova oprema na carinama smanjiti će gužve na prijelazima: Evo kako će izgledati moderna inspekcija!

Granični policajci za RTL su pokazali kako izgleda pretraga teško dostupnih mjesta u vozilima najmodernijim endoskopima

9.5.2022.
19:35
VOYO logo

Hrvatski carinici dobili su novu opremu vrijednu 7 i pol milijuna kuna, više od pola financirano je europskim novcem. Među tri tisuće komada raznih alata, stigli su i videoskopi, endoskopi, laserski uređaji i testeri za droge, a sve će služiti jačanju kontrole, posebice teško dostupnih i prikrivenih prostora koji se uobičajeno koriste za skrivanje i krijumčarenje cigareta i droga.

"U narednom razdoblju planiramo još dodatno opremit naše vanjske granice sa dodatnom opremom za pregled i pretragu. Planiran je iznos od nekih 2.6 milijuna eura u sljedećem dvogodišnjem razdoblju. Time ćemo zaokružit jednu veliku cjelinu modernizacije i opremanja carinske službe", rekao je Mario Demirović, ravnatelj carinske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprema je već poslana na granične prijelaze, a tamo je bio i reporter RTL-a Boris Mišević.

"Sama oprema ubrzava pregled. Možemo ući i pregledati sve sumnjive prostore, što će umanjiti gužve i čekanja na granicama", rekao je Željko Milković, voditelj projekta za opremanje graničnih prijelaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o novoj opremi i carinskim inspekcijama pogledajte u prilogu reportera Borisa Miševića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo