Nova nada za prezadužene: Josipović prihvatio sve zahtjeve Udruge Franak

8.1.2015.
15:19
VOYO logo

''Predsjednik Josipović u potpunosti je prihvatio sve zahtjeve koje je Udruga Franak iznijela, te je njezinim predstavnicima na radnom sastanku predložio tri dodatne mjere vezane uz zastaru potraživanja, prijeboj duga, te ovrha i deložacija'', navodi se u priopćenju Franka.

Formulirana tri prijedloga

Pravni savjetnici Franka i Josipović formulirali su mjere u tri prijedloga kao osnovu za daljnje zajedničko djelovanje u rješavanju problema svih dužnika koji su potpisali ugovore s valutnom klauzulom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović i Franak založili su se da se izmjenom zakona utvrdi kako se podizanjem kolektivne tužbe prekida tijek zastare, kako bi sve individualne tužbe mogle biti uspješno podignute, te da se omogući brz i potpuni povrat nezakonito naplaćenih kamata ili prijeboj s još uvijek postojećim ostatkom duga – što može utjecati i na smanjenje glavnice.

Također, založili su se za izmjenu Ovršnog zakona kojom bi se jasno utvrdilo da se prije ovrhe na nekretnini i deložacije namirenje obavezno pokuša ustupanjem ovrhovoditelju potraživanja koja ima ovršenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posebno je to važno kada ovršenik ima potraživanja neisplaćenih plaća prema poslodavcu. U takvim slučajevima ovrha nad neisplaćenim plaćama mora biti prioritet, a nad jedinom nekretninom zadnja mjera. Tako bi svi koji uz teško breme kredita imaju i neisplaćene plaće spriječili gubitak svoga doma'', ističe Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo