velebna šibenska tvrđava / Nova lokacija Žedno uho festivala na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nova pozornica nalazit će se na platou ispred ulaza u tvrđavu Sv. Mihovil, najatraktivnijem vidikovcu u Šibeniku, odakle će posjetitelji uživati u panoramskom pogledu na šibenski arhipelag

18.5.2015.
17:29
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

SuperUho festival ove će se godine održati na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program, a uz planirane dvije pozornice, zahvaljujući strukturi tvrđave Sv. Mihovil bit će predstavljena i treća akustična konceptualna pozornica.


Nova pozornica nalazit će se na platou ispred ulaza u tvrđavu Sv. Mihovil, najatraktivnijem vidikovcu u Šibeniku, odakle će posjetitelji uživati u panoramskom pogledu na šibenski arhipelag, a bit će ponuđen zanimljiv gastronomski užitak, najavio je u ponedjeljak organizator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj ovogodišnjeg izdanja SuperUho festivala upotpunit će La Luz visuals kolektiv iz Budimpešte autentičnim svjetlosnm oslikavanjem zidina tvrđave.

Na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil bit će smješten glavni festivalski program, dok će popratni sadržaji ostati na lanjskim lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji koncept pozornica – Žedno uho stage, Drugi stage, ISKON DJ stage, Akustika stage te ISKON lounge ostaje sadržajno isti.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kreativni direktor festivala Mate Škugor novost je pojasnio riječima kako su prilikom realizacije lanjskih koncerata grupe The National "uočili potencijal fantastične tvrđave sv. Mihovila koja je svojim jedinstvenim ambijentom bez daha ostavila ne samo publiku već i izvođače". Dodaje kako se iskristalizirala nova lokacija na koju mogu preseliti projekt, te su odlučili ovogodišnje izdanje festivala preseliti na tvrđavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kamp koji se nalazi uz samu gradsku plažu Banj, a udaljen je 900 metara od tvrđave, bit će postavljena Iskonova dnevna pozornica na kojoj će se kao i lani od 18 do 19 sati u suradnji s portalom Muzika.hr održavati program Akustika. Novost je da će ta pozornica raditi i od 2 do 6 sati, kao mjesto na kojem će po završetku glavnog festivalskog programa najuporniji pronaći svoje utočište, kazali su u priopćenju.

Na drugom izdanju SuperUho festivala nastupiti će imena globalne nezavisne glazbene scene poput Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena festivalskih ulaznica ostaje ista, a svi koji su kupili pojedinačnu ulaznicu za koncert Flogging Molly mogu ući na prvi festivalski dan koji je upotpunjen mnogim drugim izvođačima.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo