NOVA ANKETA - STVARI SE MIJENJAJU: / Kolindi odjednom prijeti Kolakušić; Iznenađuje i koji je ministar trenutno najomraženiji

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Da se sada održavaju parlamentarni izbori, prema anketi CroElecto najbolje bi prošao SDP s podrškom 26,89 posto ispitanika, dok bi HDZ dobio 25,69 posto glasova

17.11.2019.
17:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema rezultatima novog istraživanja političkih preferencija građana CroElecto, koju provodi agencija 2x1, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović osvojila bi najveći broj glasova i s potporom od 27,68 posto išla u drugi predsjedničkih izbora, da se isti održavaju sada. Kandidat SDP-a Zoran Milanović osvojio bi 25,05 posto glasova, što je za dva postotna boda manje u odnosu na prošlo istraživanje CroElecto.

Image
ŠEF KOLINDINOG IZBORNOG STOŽERA O BITCI ZA PANTOVČAK: /

'Ona vodi po svim anketama, a Škoro utrci protiv nje nije dorastao'

Image
ŠEF KOLINDINOG IZBORNOG STOŽERA O BITCI ZA PANTOVČAK: /

'Ona vodi po svim anketama, a Škoro utrci protiv nje nije dorastao'

Neodlučnih ispitanika čak 13,35 posto

Treći predsjednički kandidat u toj anketi je Miroslav Škoro s 20,46 posto, što je također nešto slabiji rezultat u odnosu na prošli CroElecto. S druge strane, Mislav Kolakušić u toj je anketi udvostručio podršku ispitanika i sada bi za njega glasalo 9,3 posto, piše Jutarnji list donoseći rezultate CroElecta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neodlučnih ispitanika je 13,35 posto, a od ostalih kandidata s podrškom većom od jednog postotnog boda su Ivan Pernar iz istoimene stranke s 1,2 posto te Anto Đapić iz stranke DESNO s 1,09 posto.

SDP vodeća stranka, Kolakušić pretekao Most

A da se sada održavaju parlamentarni izbori, prema istoj bi anketi najbolje prošao SDP s podrškom 26,89 posto ispitanika, pri čemu je to neznatno lošiji rezultat te stranke u CroElectu u odnosu na listopad. HDZ bi dobio 25,69 posto glasova, nešto više nego prošli mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Mislav Kolakušić kao predvodnik nezavisne liste s 5,04 posto glasova pretekao je Most (4,8 posto) dok je peta stranka u toj anketi Živi Zid (2,76 posto),a Neovisni za Hrvatsku (NHR) šesti s 2,4 posto glasova ispitanika. Sedma je Stranka Ivana Pernara (1,92 posto), osma Hrvatska konzervativna stranka (1,8 posto), a Pametno i IDS dijele deveto i deseto mjesto u anketi s 1,33 posto.

Sve ostale stranke su ispod praga od jedan posto, dok je neodlučnih oko izbora stranke bilo čak 22,57 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpozitivniji ministar Butković, najnegativnija Divjak

U istraživanju CroElecta za studeni vrednovan je i rad ministara u Vladi RH. Ispitanici najpozitivnijim i dalje smatraju ministra mora i prometa Olega Butkovića (12,2 posto), a slijede ga ministar gospodarstva Darko Horvat (9,8%), ministar financija Zdravko Marić (7,97%), ministar branitelja Tomo Medved (2,98%) te ministar obrane Damir Krstičević (1,54%).

Najnegativnije doživljenu petorku ministara predvodi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (13,45%), a iza nje su ministar zdravstva Milan Kujundžić (5%), ministar graditeljstva Predrag Štromar (4,8%), ministar EU fondova Marko Pavić (3,46%) te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović (2,11%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo