DOLAZE WHITE LIES / Nova britanska rock senzacija

Image

Samo tjedan dana bilo je potrebno debitantskom albumu klinaca iz predgrađa Londona da osvoji vrhove top-lista.

27.1.2009.
12:27
VOYO logo

White Lies ime je benda koji je u svega nekoliko mjeseci potpuno zaludio Britaniju, što potvrđuje i činjenica da je njihov debi "To Lose My Life" u samo tjedan dana dospio na vrh tamošnje ljestvice albuma.   

Tada maloljetnu trojku iz londonskog predgrađa prije nekoliko je godina otkrio proslavljeni producent Stephen Street, najpoznatiji po radu s Blurom i The Smiths, te ima osigurao objavljivanje zanimljivih, ali još prilično nedorađenih singlova. U međuvremenu su u potpunosti izmijenili svoj zvuk te ga danas grade na temeljnim post-punk postulatima uz najviše sličnosti s Joy Division i Teardrop Explodes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvijenac su snimili uz pomoć impresivnog producentskog tima Alan Moulder, Ed Buller i Max Dinger, a upravo su krenuli na turneju za koju se redovno traži karta više. Članovi grupe su pjevač, gitarist i glavni skladatelj Harry McVeigh, basist i tekstopisac Charles Cave te bubnjar Jack Brown. Prosjek godina u bendu kreće se oko 20.

Također, upravo su nominirani i u kategoriji najboljih debitanata na predstojećoj dodjeli nagrada časopisa New Musical Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo