Slučaj koji je šokirao Hrvatsku / Nosila majicu s ustaškim znakovljem: Je li djevojka sama zatražila da joj kolega napravi slovo U?

Image
Foto: Zadarski list/Arif Sitnica

Otac djevojke o tome nije htio razgovarati

8.2.2019.
22:45
Zadarski list/Arif Sitnica
VOYO logo


U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao školsku kolegicu i još jednog kolegu. Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vrijeme nastave.

Novinari Jutarnjeg lista su u petak ujutro na Facebook profilu otkril kako se djevojka fotografirala u majci s ustaškim znakovljem, te su o tome htjeli razgovarati s njezinim ocem, Albancem Ademom Shalom. Sporna je fotografija obrisana s Facebook-a i zamijenjena drugom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac djevojke o tome nije htio razgovarati

Njihovi roditelji slučaj su prijavili policiji dok ravnatelj škole kaže kako je to bila obična dječja igra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača", kazao je ravnatelj Jozo Dragić.

"Počinitelj je odmah priznao da je učinio incident ali bez umišljanja bilo kakvog ili ozlijeđivanja ili iživljavanja. Ono si to smatral da je dječija igra", kazao je ravnatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj je danas ponovno komentirao slučaj žigosanja učenice koji se dogodio u toj školi i zamolio je novinare da zbog zaštite identiteta djece ne snimaju školu.

"Izgleda da očekujem, nažalost", rekao je na pitanje očekuje li sankcije i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim, nisam ja to ni izjavio, to su sama djeca meni rekla u razgovoru odmah poslije događaja i molili su me, tražili da ne zovem niti liječnika niti policiju", rekao je ravnatelj na pitanje da li misli i dalje da je sve to bila samo dječja igra.

"Vjerojatno bih sada drugačije postupio, ne bih poštivao njihovu volju, ja sam tu da poštujem njihovu volju", rekao je ravnatelj i potvrdio da je poslana inspekcija u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadarskoj policiji u petak su potvrdili da su dobili dojavu o prijetnjama djevojci. Na razgovoru u policiji bili su djevojka i njezini roditelji te druge osobe koje bi mogle imati saznanja o ovom događaju, kazala je Sonja Šimurina iz PU zadarske.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da policija istražuje i Facebook profil djevojke, zbog njezine fotografije na kojoj nosi majicu s ustaškim znakovljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo