NOĆNI NAPAD NA SJEDIŠTE VINKOVAČKOG SDP-a: / Nepoznati počinitelj zapalio tri zastave i razbio ulazna vrata

Image
Foto: izvor: SDP Vinkovci

S jarbola ispred sjedišta vinkovačkog SDP-a nepoznata osoba je u noći s nedjelje na ponedjeljak skinula i pokušala zapaliti državnu zastavu Republike Hrvatske, zastavu Europske unije i SDP-a.

16.10.2017.
12:31
izvor: SDP Vinkovci
VOYO logo

Potpredsjednik vinkovačkog SDP-a Davor Benić izjavio je kako su zastave u nedjelju navečer još bile na jarbolima.

Ovo nije prvi napad na prostorije SDP-a

"Ne znam što bih više rekao, ovo nije prvo nedjelo počinjeno na zgradi SDP-a u Vinkovcima. Nedavno nam je netko neprimjerenim natpisima išarao cijelu ogradu", kazao je Benić i apelirao na mjerodavne da pronađu počinitelje kako bi se ovakvim i sličnim nedjelima stalo na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vukovarsko-srijemske policije potvrdili su kako su zaprimili dojavu SDP-a o pokušaju paljenja zastava, nakon čega je na mjesto događaja upućena policijska ekipa koja utvrđuje sve činjenice.

Sjedište SDP-a nalazi se u zgradi sasvim blzu samog centra grada. U priopćenju vinkovačkog SDP-a stoji da je osim razbijenih i provaljenih ulaznih vrata ovaj put s jarbola skinutali i spalili zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: SDP Vinkovci

"Kratak je put od razbijenih vrata do razbijenih glava"

"Osim što najoštrije osuđujemo paljenje zastave RH i ostalih, nadamo se kako će policija uskoro otkriti počinitelja ili počinitelje. Članovima SDP-a i svim dobronamjernim građanima Vinkovaca ostaje samo nada da je ovaj čin počinjen zbog nečijeg osobnog rušilačkog nagona, odnosno da nije politički motiviran. S obzirom na količinu mržnje koja je posijana u našem društvu i koja se svakodnevno brižljivo njeguje i dopunjava od već i previše udruga koje u biti samo šire netrpeljivost i protive se zdravom razumu, ništa nas više ne može iznenaditi. Samo upozorenje za sve građane – od razbijenih vrata i spaljenih zastava kratak je put do razbijenih glava", stoji u priopćenju vinkovačkog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo