'KIKIRIKI PREDMETI' / Nobilo za Direkt: 'Ovo je poraz Uskoka, Bandić bi dobio malu kaznu, korupcija nije dokazana'

9.6.2022.
22:42
VOYO logo

Odvjetnik Petra Pripuza, Anto Nobilo, gostovao je u RTL Direktu.

Upitan bi li Milan Bandić da je živ danas završio u zatvoru ili ne bi kaže kako je teško špekulirati. "Prema ovoj presudi bi nešto dobio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je postupak od početka bio povezan s političkom akcijom takozvanog detroniziranja Milana Bandića. "Za Bandića se govorio da je korupcionaš, da ima ogroman kapital. Ne ulazim u to, ali u ovom predmetu to nije. Od početka ovdje nije bilo korupcije, nitko nije nijedne lipe stavio u svoj džep…", kaže.

Odgovorio je i na pitanje je li današnja presuda na neki način osvjetlala obraz Milanu Bandiću i očistila koruptivni imidž koji je iza njega ostao. Podsjeća da je sve imalo politički motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bandićevi suradnici ipak su osuđeni radi namještanja poslova, radi korištenja službenih auta u privatne svrhe, a i sutkinja je rekla da su to kikiriki predmeti", kaže Nobilo koji smatra i da to zaista jesu s obzirom na medijsku pažnju vezanu za ovaj predmet. "Kad smo svi očekivali da će biti nešto sasvim drugo, a svelo se na korištenje automobila, nastupilo je razočarenje. Da su Uskok i sud napravili normu i rekli da je kazneno djelo korištenje službenog automobila, onda bi to bilo kazneno djelo. Ali neka idu Hrvatskom i kazne sve", govori.

Image
oslobođen optužbi /

Nobilo nakon presude Pripuzu: 'Nismo zadovoljni. Prije je bio ugledan, a sad je kontroverzan poduzetnik'

Image
oslobođen optužbi /

Nobilo nakon presude Pripuzu: 'Nismo zadovoljni. Prije je bio ugledan, a sad je kontroverzan poduzetnik'

"To je uhljebnički kapitalizam koji smo razvili. Ovdje su se kao kolateralne žrtve našli bandićevi suradnici. Bandić je bio jedan i osnovni cilj. Ajmo to uzeti kao primjer da ovako više ne ide", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi i kako je ovo svojevrsni poraz Uskoka, ali nije jedini. "Uskok u značajnom broju velikih predmeta je doživio poraz. Problem je da oni smatraju da je posao završen ako je podignuta kaznena prijava, stavili ga u zatvor na mjesec dva i mediji o tomu pričaju, a da bi se rezultat zamuljao ti postupci traju 5, 10, 15 i 20 godina", ističe. "Tresla se ova država, a vidimo što je sve ispalo", tvrdi potom.

Govori i da se zalaže za kontinuirana suđenja, a ponavlja kako je Pripuzu u ovom slučaju osam godina kompromitiran ugled, a to je i kod banaka i partnera izazvalo niz problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo