POVUKAO PARALELE S ARKANOM / Poznati odvjetnik istaknuo zabrinjavajući moment kod uhićenih Hrvata: 'Zašto šef SOA-e ide tamo? Meni pada na pamet samo jedno'

Image
Foto: Profimedia

Navijačke skupine, ako im dopustite nasilje, to se jako brzo prelije na druge sfere. Pogledajte navijače Partizana koji su se pretvorili u stranačke batinaše. Imaju li oni informacije da će se to i kod nas dogoditi?, pita se odvjetnik

23.8.2023.
15:28
Profimedia
VOYO logo

Odvjetnik Anto Nobilo istaknuo je kako je zbog navijača u Grčku otišao i šef SOA-e, i postavlja pitanje što se krije iza toga, povlačeći i usporedbu sa zloglasnim Arkanom.

“O tome se malo priča. Čuli smo da ih se tereti u udruživanje u kriminalnu skupinu radi izvršenja kaznenog djela, time bi bili svi obuhvaćeni. Ako ne utvrdimo tko je ubio Grka, to su teška kaznena dijela. Ali još ne shvaćam zašto se šef tajne službe ide nalaziti s grčkim kolegama. Možda imaju ozbiljnije podatke. U ovom sukobu navodno ta navijačka skupina je lijevo orijentirana, dinamovci su tamo prikazani kao neonacistički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijevanje nasilja

Tu dobivamo i neki politički moment. Ako gledamo u nedavnoj prošlosti vidjet ćemo da navijačke skupine, ako im dopustite nasilje, to se jako brzo prelije na druge sfere. Pogledajte navijače Partizana koji su se pretvorili u stranačke batinaše. Imaju li oni informacije da će se to i kod nas dogoditi?”, pitao se Nobilo, gostujući na N1.

Navodi i primjer Arkana koji je bio vođa navijača pa osnovao paravojnu formaciju. “Svatko tko misli da će nasilje biti ograničeno samo na stadionu taj se vara. Jedino tako mogu objasniti odlazak šefa SOA-e tamo”, tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AGONIJA I DALJE TRAJE /

Iz grčkog zatvora pušten jedan navijač, ali nije riječ o hrvatskom državljaninu

Image
AGONIJA I DALJE TRAJE /

Iz grčkog zatvora pušten jedan navijač, ali nije riječ o hrvatskom državljaninu

'Kad ide sigurnosna služba, ulazimo u područje nacionalne sigurnosti'

Grčki sud je vjerojatno tražio evidenciju o kažnjavanju, pretpostavlja Nobilo, ali to ne rješava šef tajne službe. "Kada sigurnosna služba ide onda dolazimo u područje ne klasičnog kriminala nego nacionale sigurnosti. Kakve veze imaju ovi navijači s nacionalnom sigurnošću, ja ne znam. Ali nije dobra situacija kada je on morao ići u Grčku”, rekao je i ističe dodatni moment.

"Ja se nadam da ovo stvarno jesu huligani i ništa više. Država bi se trebala baviti time tko je to organizirao, to su mladi ljudi bez puno novaca. Zašto naša policija to ne istraži”, zapitao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo