Nobila bi mogli izbaciti iz Odvjetničke komore!

Odvjetnička komora pokrenula je stegovni postupak protiv odvjetnika Ante Nobila zbog njegovih istupa zadnjih dana, vezanih uz obranu njegovog klijenta Damira Polančeca.

15.5.2010.
14:11
VOYO logo

Ovu informaciju je za Večernji list potvrdio predsjednik Odvjetničke komore Leo Andreis.

"Pokrenuli smo još u srijedu disciplinski postupak protiv kolege Ante Nobila, kada smo primili tjednik Globus. Po službenoj dužnosti pokrenut je postupak na disciplinskim tijelima Odvjetničke komore. Smatrali smo da takav njegov istup u medijima nije u skladu sa statutom Komore i sa zakonom o odvjetništvu", pojasnio Andreis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kakav može biti ishod disciplinskog postupka, Andreis je prvo napomenuo da su disciplinska tijela neovisna u svom radu i na njih ne može utjecati ni predsjednik Komore, niti to želi. No, ako bi disciplinski sud utvrdio tešku povredu dužnosti, najteža moguća sankcija je trajno brisanje Ante Nobila iz Odvjetničke komore.

No, Andreis ne vjeruje da će se to dogoditi, iako ne želi prejudicirati rad disciplinskih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nobilo je u Globusu otkrio strategiju obrane svog klijenta Damira polančeca, ali i otkrio kako sumnja da je ovaj slučaj politički progon i mogući presedan u hrvatskom pravosuđu.

Na to je reagirao Vladimir šeks u petak, poručivši da 'Nobilo u izjavama i intervjuima optužuje Kosor za namještanje Polančecu i djeluje protiv odvjetničke etike, "te ne bi smio davati izjave koje bi mogle utjecati na istragu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005120194006 arti-201005140460006 arti-201003310574006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo