NJOJ JE USPJELO ONO ŠTO VJEROJATNO NEĆE VIŠE NIKOME: / U jednoj firmi je provela 45 godina, ovo je njena priča

Image
Foto: Screenshot/Youtube
27.11.2018.
19:32
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Ono što novim generacijama vjerojatno više nikada neće uspjeti, uspjelo je Ranki Carić. Ta Samoborka u tvrtki iz koje sada odlazi u mirovinu provela je čak 45 godina. Pritom je preživjela i privatizaciju. Opisuje, bilo je lijepih i ružnih dana.

No, nije to jedino po čemu je Ranka rijetkost, a njen slučaj neobičan. Ona naime, u mirovinu odlazi zaslužno i po godinama i po stažu kako se danas umirovljuje tek 15 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U poslu uvijek ima lijepih i onih manje lijepih trenutaka, a nije samo floskula 'pamtim samo lijepe dane'. Zaista su bili toliko beznačajni ovi malo manje lijepi u odnosu na lijepe, da ih nije bilo vrijedno ni zapamtiti!",priča Ranka za HRT navodeći kako joj je još uvijek teško otići iz tvrtke.

Kako je počela i 'rasla'

Ranka je u Samoborku došla 18. lipnja 1973. Tada je dobila mentoricu, a ona joj je kaže cijeli "život bila tlo i to se pokazalo kao ključna stvar u ovoj mojoj priči, gospođa Dubravka Profeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je kao kemijska tehničarka pa je s iskustvom u proizvodnji napredovala do marketinga. Uz mentorstvo, ključno za ostanak u tvrtki bili su joj dobri odnosi među kolegama te atmosfera na poslu koji nije uvijek bio samo uredski.

"Proizvodnja je spacifičan dio posla. Zasigurno se razlikuje od uredskog, ali ja ne mogu sada odlučiti koji više volim. Sve što mi se događalo u Samoborki u ovih 45 godina sve bih ponovila", kaže Ranka za HRT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme za mlade

Kolegice je opisuju kao osobu za koju nema prepreka, kao lidera koji sve vuče. Ističu da je krasi mladenački duh, snaga i energija. Ranka kaže kako ju doma nakon umirovljenja čekaju hobiji koje je godinama zapostavljala radi posla. I u tome će biti kreativna jer je riječ o krojenju i šivanju te štrikanju.

Svoje vrijeme će posvetiti i troipolgodišnjem unuku koji joj je veliko veselje. "Ja sam si ovako složila priču. Mislim da je sada vrijeme da se mladima ostavi prostor, a ima ga i ne bojim se da oni to neće uspjeti savladati, a meni da ostanu ove godine u kojima ću se moći ostvarivati na drugom području", zaključuje Ranka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo