Njeni podaci su laž, laž, laž!

'Premijerka je umišljena, misli da sve zna!

6.5.2011.
17:20
VOYO logo

"U zadnje dvije godine, koje su bile bitne za rješavanje sudbine Hrvatske nije ništa učinjeno. A premijerkin skok na mjesto predsjednice Vlade, njezino vođenje države, pokazalo je da smo izgubili dvije ključne godine", izjavio je Slavko Linić (SDP ) okupljenim novinarima u Saboru komentirajući današnje premijerkino predstavljanje rezultata vladinog gospodarskog programa.

"Premijerka je umišljena, misli da sve zna i rezultat je toga da neće razgovarati ni s oporbom ni s privrednicima ni sa zaposlenima ni sa sindikatima. I njezini savjetnici kažu - puno toga smo savjetovali, ništa niste proveli", rekao je Linić. Cinično je dodao kako je premijerkin optimizam jedino što ona u ovom trenutku ima. Jer kako reče rezultata očito nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Punih godinu dana paket vladinih mjera ne daje rezultate iako ona pokušava reći da nije bilo tih mjera da bi rezultati bili još gori. Nažalost čeka nas crni scenarij, i za građane i za gospodarstvo vrlo teška 2011. godina s padom aktivnosti i povećanjem nelikvidnosti i broja nezaposlenih i povećanjem broja onih koji neće tako lako dobiti plaću, što govori i guverner HNB-a", kaže Linić.

Varljiva statistika

Statistika je "vrlo varljiva priča", a među 15-tak relevantnih makroekonomskih brojaka nađe se i neka brojka koja ide u pozitivnom smjeru ali nema investicija, nemam dizanja gospodarske aktivnosti, a nelikvidnost se ne smanjuje već povećava, da nema očekivanog sezonskog zapošljavanja, nastavio je nabrajati Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni statistički podaci na koje se premijerka poziva vjerojatno služe samo njoj za prezentaciju. Odgovor je - laž, laž i laž", bez sustezanja je nastavio Linić. A 15-tak SDP-ovih zakonskih rješenja koja su, uvjerava, mogla utjecati na smanjenje nameta na plaće i na privredu, smanjenje nelikvidnosti, ograničavanje rasta kamata, vladajuća koalicija nije željela prihvatiti.

"Kada je Jadranka Kosor na čelu vlade zamijenila Ivu Sanadera, jasno je poručila građanima i gospodarstvenicima da treba raspisati izbore, jer da nakon tolikih afera i bijega premijera pred krizom ne može "ostati cijela ekipa, ostati glavna zamjenica". Ali tada su neki krupni poduzetnici rekli - nemojmo gubiti vrijeme na izbore i počinili time najveću grešku i stravičnu štetu hrvatskoj budućnosti i hrvatskom opstanku. Dali su premijerki Kosor dvije godine koje je ona uništila", zaključio je Linić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Friščić: Ima pozitivnih pomaka koje ne treba zanemariti

Predsjednik HSS-a Josip Friščić i danas se pokazao pouzdanim partnerom Jadranke Kosor. Ustvrdio je kako nema jednoznačnog dogovora na to tko je u pravu premijerka ili guverner Rohatinski dodavši kako problema ima, ali i pozitivnih pomaka koje ne treba zanemariti. Kaže otvaraju se pogoni te da je premijerka u četvrtak otvorila značajnu tvornicu.

"Treba još puno raditi jer velike investicije i veliki programi se ne realiziraju kroz mjesec-dva. Bitno je da se u tom pravcu krenulo", kazao je, navevši pritom dobre rezultate Podravke i Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optimist sam iako si ne zadamo pozitivne ciljeve, onda ih nećemo ni ostvariti", kaže. Poručio je guverneru da osim konstatacije stanja, ima što činiti, poput deviznih klauzula, rješavanja pitanja kredita u švicarcima i koordinacije između banaka da se pojasni rizičnost ulaganja u Hrvatskoj.

Vezani članci:

arti-201105060290006 arti-201104210791006 arti-201105050199006 arti-201105050365006 arti-201104120443006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo