očigledno je nezamjenjiva / Nitko nije dovoljno stručan među vojskom zaposlenih? Iz penzije 'povukli' tajnicu za lijep honorar

Image
Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

Angažirana je stara nova tajnica pisanje prekršajnih kazni za vožnju autobusom bez putne karte

11.7.2019.
9:31
Miranda Čikotić/Pixsell
VOYO logo

Nema posla do posla u Banovini, znaju reći Splićani.

Jedna od privilegija je i zadržavanje radnog mjesta u gradskoj upravi i nakon umirovljenja. Iako nije rijetko da u pojedinim deficitarnim resorima umirovljenici nastavljaju raditi uz ugovor o djelu, u konkretnom slučaju iz Banovine, u pitanju je tajnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o poslu u gradskom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, u kojem joj je izravno nadređen pročelnik Damir Ordulj. Tako umirovljena gospođa uz svoju mirovinu svaki mjesec prima i honorar u iznosu od 5200 kuna. Iako bi se vjerojatno među vojskom od 450 zaposlenih našla neka stručna osoba koja bi mogla popuniti to mjesto, u Gradu tajnicu očigledno smatraju nezamjenjivom kad su joj odlučili od Nove godine do sada isplatiti 31.200 kuna.

''U spomenutom Upravnom odjelu radi donedavna službenica gradske uprave koja je, dok je bila u radnom odnosu, obavljala i tajničke poslove, a trenutno je, temeljem ugovora o djelu, angažirana na poslovima koordinacije prijenosa podataka za poslove koje temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu javna tvrtka "Promet" preuzima od Grada'', odgovoreno je iz Ureda Grada za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je posao na kojem je angažirana stara nova tajnica pisanje prekršajnih kazni za vožnju autobusom bez putne karte.

No tu nije kraj. U Banovini je jedan djelatnik zaposlen u Upravnom odjelu za financijsko upravljanje i kontroling (kojemu je na čelu Dragan Brtan) zatražio šest mjeseci neplaćenog dopusta zbog radnog angažmana na kruzeru - i dobio ga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo