Nitko ne želi Zagorčeve vile

Hitno mu trebaju milijuni, a Zagorec ne može prodati dvije bečke vile.

12.2.2011.
18:18
VOYO logo

Pod naslovom Problemi s nekretninama bivšeg generala austrijski dnevni list Kurier u svom subotnjem broju piše kako su umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi dragulji propali svi dosadašnji pokušaji prodaje skupocjenih vila u Beču, jer su precijenjene.

Kurier navodi da je Zagorec, dosad uspio prodati samo jednu od svoje tri nekretnine na elitnim bečkim lokacijama. Riječ je o vili u ulici Döblinger Cobenzlgasse, koja je prodana jednoj austrijskoj tvrtki koja se bavi nekretninama sredinom siječnja za 1,5 milijuna eura. Od dobivenog iznosa Zagorec je 800 tisuća eura dao Hypo Alpe Adria grupi na ime podmirenja otvorenog potraživanja za kredit koji je od nje dobio za kupnju vile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorčev zastupnik Albrecht Haller je rekao za Kurier da su preostale dvije nekretnine problem jer su kupljene po previsokim cijenama pa ih je sada teško prodati. Riječ je o Poštanskoj zgradi u središtu Beča u kojoj je prije bio smješten telegrafski ured, čija je cijena basnoslovnih 20 do 24 milijuna eura, te o skupocjenoj vili u bečkom 19. stambenom okrugu Döbling, koja je u prošlom stoljeću bila sirotište, a nakon Drugog svjetskog rata pripala je gradu Beču, koji ju je prodao 2006. godine na dražbi za 14 milijuna eura, dvostruko više nego li su bečki "gradski oci" očekivali.

I te dvije nekretnine koje je kupio uz pomoć kredita Hypo banke, Zagorec mora što je moguće brže i povoljnije prodati obzirom da mora namiriti i 5 milijuna eura koliko su vrijedili ukradeni dragulji za koje ga tereti hrvatsko pravosuđe, a čije otuđenje bivši pomoćnik hrvatskog ministra obrane i dalje poriče, piše austrijski Kurier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimira Zagoreca tereti se i za upletenost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj u sklopu afere Hypo, koju istražuje austrijsko Državno tužiteljstvo u Klagenfurtu.

Vezani članci:

arti-201101170432006 arti-201101200241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo