NITKO NE ŽELI KUPITI KERUMOVU SVINJOGOJSKU FARMU: / U ponovljenom oglasu na Njuškalu koštala je 8,19 milijuna kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nema ponuda za Kerumovu svinjogojsku farmu oglašenu na Njuškalu

13.1.2021.
10:41
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročištu za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu, oglašene i na Njuškalu tijekom prosinca, nije zaprimljena nijedna ponuda za kupnju.

Sudsko ročište za prodaju svinjogojske farme bilo je održano lani 18. prosinca, a oglas za javnu dražbu svinjogojske farme Miočić-Siverić po početnoj cijeni od 9,1 milijuna kuna bio je objavljen prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u ponovljenom oglasu na Njuškalu objavljenom 8. siječnja i dosad prikazanom više od 1300 puta, istaknuta je cijena od 8,19 milijuna kuna te se najavljuje da će se novo ročište za otvaranje prikupljenih ponuda održati 28. siječnja.

Image
KERUM ĆE SE KANDIDIRATI ZA GRADONAČELNIKA SPLITA, ALI: /

'U dilemi sam, nisam siguran želim li pobijediti ili ne'

Image
KERUM ĆE SE KANDIDIRATI ZA GRADONAČELNIKA SPLITA, ALI: /

'U dilemi sam, nisam siguran želim li pobijediti ili ne'

Što sve sadrži?

U slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu "tko da više" navodi se u oglasu. U opisu imovine "na bubnju" istaknuto je i da ta svinjogojska farma u Drnišu u "naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis nekretnina sadrži sanitarno-garderobne objekte, radionice s garažom i skladištem, vagarske kućice, sekcirnice s hladnjačom, tovne objekte, proizvodne objekte, reprocentar, sanitarne objekte i spremišta za ekstra ulje i trafostanice smještene na građevinskom zemljištu površine 30.448 četvornih metara. Navodi se i da su nekretnine vanknjižno vlasništvo stečajnog dužnika te da se prodaja "obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca".

Ponovljena objava prodaje svinjogojske farme uslijedila je nakon u prosincu donesenog rješenja o prodaji tri prestižne nekretnine Kerumove tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekretnina najveće vrijednosti bivši je restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna. Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo