Treći mjesec uzastopce /

'Nitko' i dalje najpopularniji političar: bira ga sve više građana

Na listi najpozitivnijih političara 'Nitko' je najčešći odgovor, a slijede predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković te Ivan Pernar

5.11.2017.
18:30
VOYO logo

"Nitko" je i ovaj mjesec najpopularniji političar u Hrvatskoj, zemlji u kojoj narod nema visoko mišljenje o svojim političkim elitama. Potporu vladajućoj koaliciji prošli su mjesec načele nove okolnosti u slučaju Agrokor

HDZ je i dalje najpopularnija stranka među hrvatskim građanima, ali im se lagano topi prednost pred SDP-om. Da su parlamentarni izbori provedeni početkom studenog prema Crodemoskopu HDZ bi podržavalo 31,3 posto birača. SDP bilježi rast, a podrška im sada iznosi 22,9 posto. Raste i podrška Mostu na trećem mjestu s 8,7 posto potpore birača. Slijedi Živizid sa 7,5 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS je peti s izbornom podrškom od 3,1 posto, dok je Bandićeva stranka na šestom mjestu.

Treći mjesec zaredom najpozitivniji političar je "Nitko", a njega bira 23,3 posto hrvatskih građana što znači da ima sve veću potporu. Slijede ga predsjednica Grabar-Kitarović i premijer AndrejPlenković te iznenađenje liste IvanPernar sa 6,9 posto izbora, a vrlo blizu mu je DavorBernardić, kojem posljednjih mjeseci raste popularnost među biračima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listu negativnih političara predvodi premijer, a na drugom mjestu su "Svi političari". Slijede Zlatko Hasanbegović, Milorad Pupovac i Davor Bernardić. Zanimljivo je i kako građani ocjenjuju tri glavne političke institucije. 

Ocjene nisu za pohvaliti se. Predsjednica je dobila trojku, a Vlada i Sabor mršave dvojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo