'Niti sam sudac niti državni odvjetnik'

Premijer Zoran Milanović, koji je u Bruxellesu na summitu čelnika Unije, nije želio komentirati oštre kritike koje mu je uputio predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

19.12.2013.
19:54
VOYO logo

Naime, Turudić je, govoreći o slučaju Josipa Perkovića i o tome što slijedi nakon 1. siječnja kad se aktivira europski uhidbeni nalog, spomenuo kako je nedopustivo da o ovome slučaju, kao i o tome da je u konkretnom predmetu nastupila zastara, govori premijer. To nije odluka premijera. "To je naprosto nedopustivo. To su sudbene stvari, o njima mora odlučiti sud, a ne politika", kazao je Turudić.

"Ne mogu komentirati pojedinačne slučajeve, a vidim da se mnogi sada iživljavaju na tome iako bi trebali šutjeti. Neka oni koji su nadležni, rade svoje posao", rekao je Milanović. Na izravno pitanje novinara hoće li Hrvatska poštovati europski uhidbeni nalog premijer je ironično odgovorio protupitanjem. "To me pitate kao državnog odvjetnika ili kao suca?" Dodao je i da on kao predsjednik Vlade ne može na to utjecati, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Onaj tko želi dobro Hrvatskoj, dobro došao je na našu stranu'

Osvrnuo se i na odustajanje HDSSB-a da podupre ustavne promjene. "Pričekat ćemo još dva tjedna. Smatramo da su to dobre promjene i onaj tko želi dobro Hrvatskoj, dobrodošao je na našu stranu, rekao je premijer. HDSSB je od početka pregovora, po mojim saznanjima, bio vrlo konstruktivan i njihov jedini prijedlog bile su regije, što je svima prihvatljivo, tako da do zadnjeg trenutka nije bilo nesporazuma", rekao je Milanović. "Preokrete neka svatko tumači na svoj način, svatko ima svoje razloge", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo