NITI INTERVENTNE MJERE NISU POMOGLE: / Klizište na cesti D3 zjapi već četiri mjeseca, nije ugovoreno ni projektiranje sanacije

Image

Klizište na državnoj cesti D3 u Dubravcima pored Netretića još nije sanirano, iako su radovi trebali biti obavljeni puten interventnih mjera

2.4.2021.
15:33
VOYO logo

Državna cesta D3 jedan je od važnijih prometnih pravaca u državi. Ona se prostire na 218,4 kilometra te povezuje granični prijelaz Goričan s Rijekom. No, na području Općine Netretić, gdje ona prolazi, promet se već mjesecima odvija samo jednom trakom, a prolazak je opasan.

Naime, prije gotovo četiri mjeseca u mjestu Dubravci urušio se dio ceste. Iz Hrvatskih cesta tada su krivce našli u nagibu terena, velikoj količini padalina, pa čak i petrinjskom potresu. Iako su uzroci brzo pronašli, posljedice stvaranja klizišta još uvijek su vidljive, jer cesta još nije sanirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak štoviše, iz Hrvatskih cesta poručuju da se trenutno provodi postupak ugovaranja projektiranja. "Ovih dana projektiranje bi trebalo biti i ugovoreno, a po izradi projekta, a za što je rok kraj travnja, stvoriti će se uvjeti za pokretanje postupka odabira izvođača radova. Procijenjena vrijednost kao i rok bit će poznati po izradi projekta", poručili su za Kaportal iz Hrvatskih cesta.

Još u siječnju je dogovoreno da će se klizište sanirati kroz interventne mjere. Prve procjene štete kretale su se oko 2,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo