Nisu dobili pet plaća, ni kaznena prijava im nije pomogla

Radnici i bivši radnici Regionalne veletržnice Benkovac organiziraju mirni prosvjedni skup u krugu RVB-a, a zbog činjenice da nisu dobili plaće za pet mjeseci. Skup je najavljen za 10:30 sati.

20.3.2014.
7:10
VOYO logo

Plaće radnicima nisu isplaćene od zakupoprimca Agro Lika d.o.o. za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2013. godine i za 1. mjesec 2014. godine, zbog čega su pred Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru pokrenuli kazneni postupak protiv odgovornih osoba.

"Radnici, bivši radnici i Stožer za obranu RVB-a i radničkih prava, žele upozoriti hrvatsku javnost na katastrofalno stanje u RVB-u, nekad jednoj od najpoznatijih hrvatskih veletržnica koja je prije stečaja bila u većinskom vlasništvu RH, a sada je devastirana i opljačkana, a gotovo cjelokupna imovina je pod hipotekom državnih institucija Ministarstva financija RH - Porezne uprave, HBOR-a i HPB-a", stoji u priopćenju nezadovoljnih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni traže od Vlade, ministarstava financija i gospodarstva te HBOR-a i HPB-a da se aktivnije uključe u pokušaju spašavanja te tvrtke i očuvanje radnih mjesta.

Radnici su najavili da će DORH-u uputiti zahtjev da ispita mogući gospodarski kriminal u toj tvrtki, kojoj je račun blokiran od srpnja 2004. godine, nad kojom je otvoren stečaj 2013. godine, a gotovo sva imovina je pod hipotekom je HBOR-a i HPB-a i Ministarstva financija RH - Porezne uprave. Trenutno se nad imovinom provode ovršni postupci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo