NISTE VIDJELI SNIJEG U MAJU? / Trenutno pada na Sljemenu; Srećom, od popodneva nam stiže sasvim drugačije vrijeme

Image
Foto: Screenshot: Webcam Croatia

Nakon hladnog, kišnog, a ponegdje i snježnog jutra u ponedjeljak se očekuije razvedravanje, koje će potrajati sve do srijede navečer

3.5.2021.
9:22
Screenshot: Webcam Croatia
VOYO logo

Već je tijekom subote i u nedjelju navečer zagrebačko područje zahvatila kiša. Na Medvednici je ona tijekom jutra prešla u snijeg, a rijetku pojavu su zabilježile i kamere na Sljemenu. No, zimska idila bit će kratkog vijeka, jer bi se već popodne trebalo razvedriti, piše N1.

Vedrije poslijepodne

Prijepodne će još uvijek u većem dijelu unutrašnjosti dominirati oblaci, koji će u središnjim i gorskim krajevima nositi kišu. No, od sredine dana bi već trebalo biti uglavnom suho, pa i djelomično sunčano. Promjenjivo tijekom jutra, s više sunca poslijepodne očekuje se i u Istri te na Kvarneru, dok će Dalmacija uživati u suhom i uglavnom sunčanom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će u unutrašnjosti oslabjeti, kao i umjerena do jaka bura na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će pak zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperature će se na kopnu kretati između 13 i 17 stupnjeva, u gorju nešto hladnije, a na obali toplije - od 17 do 22 stupnja.

Vrijeme sljedećih dana

U utorak ujutro bi ponegdje moglo biti kratkotrajne magle, a tijekom dana sunčanije i toplije uz umjereni jugozapadni vjetar u unutrašnjosti. Jutra će na kopnu biti svježa - između tri i osam stupnjeva, dok će na Jadranu biti između 10 i 15 Celzija. Poslijepodne u cijeloj zemlji temperatura ide od 18 do 23 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I srijeda će uglavnom biti povoljna, no navečer će sa sjeverozapada stići nova fronta koja će donijeti pljuskove s grmljavinom te promjenjivo i svježije vrijeme u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo