Dogovor Fuchsa i Lovrića / Ništa od sporta za zagrebačku djecu: 'Molimo da obustavite korištenje školskih sportskih dvorana...'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Istri školske dvorane ipak mogu koristiti i vanjski korisnici, ali uz određene uvjete

11.9.2020.
15:50
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ništa od sporta za djecu i klubove. Ravnateljice i ravnatelji zagrebačkih škola dobili su mail od Gradskog ureda za obrazovanje grada Zagreba da se od 14. rujna obustavlja njihovo korištenje.

"Nastavno na temu zakupa školskih sportskih dvorana i ostalih prostora zagrebačkih škola, ovim vas putem obavještavamo da je unatoč prvotnom dogovoru između pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, g. Ivice Lovrića, ministra Ministarstva znanosti i obrazovanja, g. Radovana Fuchsa, te ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, g. Krunoslava Capaka, sukladno kojem je zagrebačkim školama dopušteno davanje školskih sportskih dvorana u zakup sportskim klubovima za provedbu treninga i natjecanja za korisnike svih dobnih kategorija, nakon današnjeg razgovora g. Fuchsa i g. Lovrića dogovoreno da se do donošenja jasnih i konkretnih uputa o korištenju školskih sportskih dvorana i ostalih školskih prostora od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja isti ne koriste u druge svrhe osim za potrebe izvođenja redovitog odgojno-obrazovnoga rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
možda nađu rješenje /

Brnjac: 'Razmotrit će se mogućnost korištenja školskih dvorana za treninge'

Image
možda nađu rješenje /

Brnjac: 'Razmotrit će se mogućnost korištenja školskih dvorana za treninge'

Slijedom navedenog, ljubazno molimo da od ponedjeljka, 14. rujna 2020. godine, obustavite korištenje školskih sportskih dvorana i ostalih školskih prostora od strane zakupoprimaca do donošenja spomenutih uputa.

Ističemo, međutim, da škole mogu u zakup davati izdvojene prostore koje ne koriste učenici škole, uz uvjet pridržavanja postojećih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", stoji u mailu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri sportski klubovi mogu u dvorane uz neke uvjete

Istarski Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je u petak popodne da se školskim sportskim dvoranama, nakon što se mnogi sportaši i sportski savezi u Istri žalili zbog nemogućnosti njihova korištenja, ipak mogu koristiti i vanjski korisnici, ali uz određene uvjete.   

"Školske sportske dvorane, pristup kojima ne zahtijeva prolaz kroz prostore škole, već se isključivo može koristiti direktan ulaz izvana, odlukama ravnatelja, Stožera civilne zaštite grada ili općine, uz prethodnu suglasnost osnivača te suglasnost Stožera civilne zaštite Istarske županije, mogu se dati na korištenje vanjskim korisnicima uz donošenje protokola za sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim školskim sportskim dvoranama s uvjetima identičnim kao i za gradske dvorane", stoji u dopisu Županijskog stožera Civilne zaštite koji je poslan osnivačima škola u toj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da ta odluka vrijedi isključivo do donošenja odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku održavanja nastave tjelesne zdravstvene kulture u sportskim dvoranama. 

S druge strane, kako navode u tom stožeru, "gradske sportske dvorane mogu se koristiti uz izradu protokola za sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim dvoranama, koji uključuje sve epidemiološke zaštitne mjere" koje su dane u preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te se odnose na treninge ili utakmice u zatvorenim sportskim objektima, i preporuke za čišćenje i dezinfekciju prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo