SA SUDA / Ništa od izručenja BBB-ovca: 'Moj klijent nije ni bio u Grčkoj, njegovu osobnu slučajno je uzeo kolega'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dodao je da njegovog klijenta nisu mogli ni evidentirati pri prelasku granice jer mu je osobna također istekla. Komentirao je da to govori o 'ozbiljnosti grčkih organa'

13.10.2023.
14:20
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Zasad ništa od izručenja BBB-ovca Grčkoj i to zato što je hrvatski sud tražio da se dopuni europski uhidbeni nalog (EUN).

Odvjetnik jednog od uhićenog BBB-a Hrvoje Lukavec rekao je da je sud je odlučio temeljem članka 29. vratiti Europski uhidbeni nalog Grčkoj radi dodatnih obavijesti. "Vijeće je odlučilo da su im potrebne dodatne informacije kako bi se utvrdila opravdanost. Moj klijent nije bio u Grčkoj i predani su dokazi da je bio u Zagrebu. Njegova je osobna iskaznica slučajno završila kod kolege s posla koji je bio u Grčkoj. Nije niti mogao biti evidentiran prilikom prelaska granice jer je osobna istekla i ne bi mogao prijeći granicu. Ako osoba nije bila u Grčkoj, to vam govori o ozbiljnosti grčkih istražnih organa", rekao je odvjetnik Lukavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I glasnogovornik suda Krešimir Devčić također je rekao: "Sudsko vijeće je odlučilo da treba od Grčke pribaviti još podataka. U ovom EUN nije navedeno rješenje o odredjivanju istražnog zatvora pa se ne zna što je temelj za izdavanje EUN-a. Rokovi ne postoje. Postupanje je u svakom slučaju žurno. Grčko pravosudno tijelo mora imati rješenje o lišenju slobode, što je temelj za izdavanje EUN-a."

To znači da je odgođena odluka o izručenju BBB-ovca Grčkoj jer grčke vlasti nisu tražile određivanje istražnog zatvora, sto je temelj za izdavanje EUN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Odvjetnik BBB-a: 'Država se treba aktivnije angažirati u zaštiti građana koji su zatočeni u inozemstvu bez konkretne optužbe'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo