NIŠTA OD EKSPERIMENTALNE PROVEDBE KURIKULARNE REFORME: / Nisu izvukli novac iz EU, a voditeljima istječe mandat

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
9.6.2016.
6:44
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Mandat za čak 47 voditelja i članova stručnih radnih skupina koji su radili na kurikularnoj reformi istječe 15. lipnja. Onima koji su radili na stručnoj i administrativnoj podršci istekao je još 9. svibnja, a pripravnicima s krajem tog mjeseca. Međutim Neven Budak, predsjednik Povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, tvrdi kako svi još čekaju ministrovo razrješenje. No, bez obzira na njihov mandat ostaje neriješeno pitanje financiranja projekta, pišu 24sata.

I Budak i njegova kolegica Ida Loher iz radne skupine za likovni odgoj slažu se da eksperimentalna provedba na jesen sigurno neće početi! Loher ističe da je bez obzira na to sad važno da ministar pomakne stvari s mrtve točke, počne s pripremama i odredi rokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR ŠUSTAR: /

'Razrješenje Jokića više ne može čekati!'

Image
MINISTAR ŠUSTAR: /

'Razrješenje Jokića više ne može čekati!'

A Predrag Šustar je, pak, danas izjavio kako je pokušao nagovoriti članove ekspertne skupine da se vrate, ali da sad njihovo razrješenje više ne može čekati i da odgode više ne smije biti. Pritom je najavio kako će Ministarstvo ubrzo formulirati svoj stav te da će "neki vid suradnje ostati".

Šustar i Orešković gluhi na molbe za raspisivanje natječaja za novac uz EU

Šustar nije ignorirao samo pozive ekspertne skupine već i znanstvenike Instituta Ruđer Bošković koji su mu u utorak poslali i otvoreno pismo u kojem traže da im objasni zašto im od travnja ne odgovara na pitanje o povlačenju 50 milijuna eura iz EU fondova za znanost. Riječ je o novcu koji je trebao biti uložen u rad mladih znanstvenika i centre izvrsnosti koje je MZOS osnovalo pri sveučilištima. Tako su sada upitna radna mjesta za čak tri stotine doktoranada i postdoktoranada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi centri mogli iskoristiti europska sredstva, MZOS je obvezan raspisati natječaj. Prvi rok za raspisivanje natječaja bio je 31. ožujka, te je pomaknut na 1. lipnja 2016., a natječaj još nije raspisan", upozorava 15 znanstvenika ističući kako ni Šustar ni Orešković nisu reagirali na njihove molbe za aktiviranjem natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo