BBC O BEOGRAĐANIMA / 'Nisam siguran piju li da bi slušali turbofolk ili ga slušaju da bi pili'

Image
Foto: Marko Prpic/Vecernji list

BBC-jev novinar u članku pod nazivom "Gdje narodnjačke pjesme susreću kriminalce" nakon četverodnevne noćne 'turneje' po glavnom gradu Srbije tvrdi kako se pravi duh te države može naći u beogradskim kafanama.

29.10.2013.
10:09
Marko Prpic/Vecernji list
VOYO logo

Zaključak netom objavljene reportaže BBCTravela o noćnom životu u Beogradu glasi: "Još nisam siguran da li piju da bi slušali turbofolk ili slušaju turbofolk da bi pili, ali u svakom slučaju - provod je dobar".

BBC-jev novinar u članku pod nazivom "Gdje narodnjačke pjesme susreću kriminalce" nakon četverodnevne noćne 'turneje' po glavnom gradu Srbije tvrdi kako se pravi duh te države može naći u beogradskim kafanama koje su opisane kao nešto između engleskih pabova i čeških pivnica te gdje narodnu muziku uz piće slušaju i mladi koji je ne vole.

"Nekada centri umjetničkih i političkih debata, u kojima su se uglavnom okupljali stariji muškarci u 'drvenoj' atmosferi i zadimljenom prostoru u kojem 'slobodno teku' pivo i rakija, današnje kafane doživljaju preporod, privlačeći mlađe Beograđane kojima je dosadila klupska mainstream scena", pojašnjava BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo