predsjednica na špici / 'Nisam čula 'Za dom spremni' na stadionu, ali policija je odradila sjajan posao'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitrović u subotu je bila na kavi u centru Zagreba, gdje je spremno odgovarala na novinarska pitanja

26.3.2016.
14:03
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na pitanje kako komentira izbor Daniela Markića za šefa SOA-e, predsjednica je rekla da joj je "drago što su se dogovorili" te da je suradnja s premijerom Oreškovićem "jako dobra". 

"Ne mogu komentirati stavove stranke, ono što je bitno je da je to prijedlog premijera, a o bilo kakvim prijeporima morate pitati one koji su u to uključeni", izjavila je Grabar-Kitarović na pitanje kako to da je postignut dogovor oko Markića iako je HDZ bio protiv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sudbini Dragana Lozančića, predsjednica je kratko rekla da ne zna kakva će ona biti te da je on "slobodan čovjek". 

Istaknula je da nije čula skandiranje 'Za dom spremni' na osječkom stadionu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam čula, ali kao znate, prije utakmice sam na Facebooku pozvala na dostojanstveno navijanje protiv bilo kakvih rasističkih i drugih povika koje vrijeđaju druge ili podsjećaju na neka druga vremena", rekla je.  

"Ne možete sankcionirati reprezentaciju radi toga, nemoguće je kontrolirati u situaciji kakva je. Možemo jedino daljnjom edukacijom i radom s ljudima riješiti se toga. Policija je odradila sjajan posao, spriječili su što se može spriječiti", zaključila je Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo