'JEDNOSTAVNO ODIŠE OČAJEM' / Raspudić žestoko napao Plenkovića: 'Njegovo ponašanje prelazi u kategoriju sramotnog'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nino Raspudić osvrnuo se na poziv premijera da Most javno prebroji potpise za referendum na Markovu trgu

22.12.2021.
14:32
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Most je trebao u srijedu na konferenciji za medije obznaniti koliko su dobili potpisa za svoju referendumsku inicijativu o covid potvrdama. No, sve su pomaknuli za četvrtak, a Nino Raspudić je pojasnio da se "još radi punom parom i radit će se".

Image
'KADA VIDITE KAKO JE PODIVLJAO...' /

Marija Selak Raspudić se obrušila na Plenkovićev stav oko referenduma: 'Aleksandar Vučić može učiti od njega'

Image
'KADA VIDITE KAKO JE PODIVLJAO...' /

Marija Selak Raspudić se obrušila na Plenkovićev stav oko referenduma: 'Aleksandar Vučić može učiti od njega'

"Prikupili smo dovoljno potpisa, vrlo jasno smo to rekli prije par dana. Pričekali smo još jedan dan da možemo sutra izaći s jednom približnijom cifrom", rekao je Raspudić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kategorija sramotnog'

Premijer Andrej Plenković ih je pozvao da javno prebroje potpise na Markovu trgu. Dodao je da će tražiti promatrače iz Ureda predsjednika te Ministarstva pravosuđa i uprave.

"Premijer nastavlja s nekontroliranim ispadima. Njegovo ponašanje prelazi u kategoriju sramotnog. Jučer je rekao da će Stožer nastaviti ovako raditi bez obzira na referendum, znači da je on iznad zakona, iznad Ustava, i iznad građana Republike Hrvatske. Ovo što je danas rekao je nastavak primitivne geste. To je jedan primitivizam potpuno pogubljenog čovjeka, koji time unižava i sebe i institucije Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno je sam rekao o svemu tome, on jednostavno odiše očajem, on je poražen ovim i poručujem mu da pokaže barem malo dostojanstva i da poštuje ustavnopravni poredak Republike Hrvatske", jezgrovit je bio Raspudić.

Dodao je da je Plenković mogao naučiti da se tolikim brojem potpisa građani ne slažu s njegovom politikom. "Ovako srlja u političku propast, ali to je njegov problem, a ne naš", rekao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju kontrolu nad daljnjim postupkom

MInistar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica smatra da Most vrši nepotreban pritisak. "Ne znam kakav mi pritisak stvaramo. Ne stvaramo nikakav pritisak, sve radimo u skladu sa Zakonom o referendumu i s postojećim procedurama", rekao je Raspudić.

Objasnio je i što će uslijediti nakon predaje liste s potpisima. "Nakon što predamo potpisne liste, nemamo kontrolu nad daljnjim postupkom. Zadnja referendumska inicijativa, nakon što je predala potpise notornom Lovri Kuščeviću, njemu su trebala 82 dana samo da započne prebrojavati potpise. Dakle, vladajući mogu odugovlačiti s prebrojavanjem potpisa, ali time se samo ukopavaju dublje u političku propast", zaključio je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo